Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Drugsoverlast Adastraat

IMG_6594

Adastraat Almelo

Wie kent de Adastraat niet, een rustige historische straat in het centrum van Almelo waar hardwerkende mensen wonen. Maar daar zal een opvanghuis van Tactus worden gevestigd terwijl aan het begin van de straat al een pand van Humanitas staat en nog niet zo lang geleden is er een huis van ICare4U bijgekomen.

Bewoners  in de Adastraat klagen over geluids- en drugsoverlast. Ze hebben gezien dat er gedeald wordt en ook zijn er al spuiten op straat gevonden.

Nog een opvang voor drugsverslaafden erbij zal de straat onleefbaar maken vinden ze. Dat Tactus een huis krijgt in de Adastraat hebben de bewoners in de krant moeten lezen. Volgens de bewoners had de gemeente ze moeten inlichten over de plannen van Tactus. Van Humanitas was de overlast miniem maar door de komst van het opvanghuis van ICare4U is de overlast dramatisch toegenomen. Eerder had ICare4U ook een opvanghuis in de Pijlkruidstraat waar ook veel overlast was. Onder druk van de bewoners zijn de verslaafden elders ondergebracht. Vermoedelijk gaat het hier om dezelfde groep.

Over het algemeen zijn Humanitas en Tactus meer dan goed in staat dergelijke opvanghuizen goed te begeleiden, kijk naar Enschede. Volgens de wethouder zal de komst van een 24-uurs opvang van Tactus aan verslaafden juist minder overlast geven. Ze baseert zich op ervaringen in Enschede waar door zo’n 24-uurs opvang minder overlast is. Maar zij houdt hier geen rekening met het opvanghuis van ICare4U.

De kennis van de verslaafden problematiek ligt bij Tactus en Humanitas die hiervoor gekwalificeerd personeel in dienst hebben. Bovendien zorgen zij voor 24 uur toezicht die onontbeerlijk is in de verslaafdenzorg.

De Partij Vrij Almelo vraagt zich dan ook af hoe het mogelijk is dat ICare4U zonder de kennis van genoemde instellingen links en rechts huizen kan huren in Almelo en waar het nog al verkeerd gaat.

De wethouder zal door de Partij Vrij Almelo om opheldering worden gevraagd.

Dick Dooren

 

REACTIE:

De Partij Vrij Almelo heeft op 4 september een gesprek gehad met ICare4U vanwege bovenstaand artikel op de PVA-site. Daar bleken volgens hen wat onjuistheden in te zitten. Zij zijn namelijk niet de enige organisatie die voor overlast zorgt. Zij begrijpen de boosheid van de bewoners Adastraat maar al te goed en willen samen met alle betrokkenen tot een oplossing zien te komen. De huur is inmiddels opgezegd zodat zij eind 2014 of eerder zijn vertrokken. Maar daarmee is het probleem dus nog niet opgelost is ook hun oordeel.

De Partij Vrij Almelo zal daar zeker vragen over gaan stellen aan het college omdat wij vinden dat verslavingszorg niet ten koste mag gaan van de leefbaarheid in buurt of straat.

Wordt hier niet op korte termijn wat aan gedaan dat zien wij met grote zorg dat de boel hevig uit de hand gaat lopen.
 
De emoties zijn nu al enorm opgelopen.
 
 
Partij Vrij Almelo
 
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply