Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Gemeente Almelo heeft gouden eikel van het jaar verdiend

 

1336553621_Harrry_de_Olde

 

De Partij Vrij Almelo heeft in talloze analyses continu vragen gesteld waarom er steeds sprake was van grote overschrijdingen van het van rijkswege opgelegde quota statushouders, of in meer herkenbaar Nederlands: Asielzoekers.

Al die keren dat de Partij Vrij Almelo hierover vragen stelde, zweeg het college en frustreerden hiermede de democratische rechtsgang in de gemeenteraad. Dit is des te meer frustrerend voor Mevrouw Kuijk-Verweg als wethouder Sociale Zaken dat Almelo hierdoor steeds meer sociaal-economisch uit balans raakt.

Dit klemt des te meer omdat inmiddels gebleken is dat deze jaarlijkse, van rijkswege onrechtmatige overschrijdingen, inmiddels hebben geleid tot een historisch dieptepunt, namelijk het feit dat Almelo is gekozen tot de grootste overschrijder van alle 408 gemeenten in ons landje en onverkort in aanmerking komt voor de gouden eikel, een trofee voor de meest blunderende gemeente in ons land.

De Partij Vrij Almelo zal dan ook de gemeente Almelo van harte aanbevelen voor deze blamageprijs !

Tegelijkertijd wordt het duidelijk dat Almelo zich met deze onrechtmatige overschrijding zich politiek regelrecht in de eigen voet heeft geschoten want Almelo heeft zich uiteraard volstrekt onmogelijk  gemaakt als subsidiegerechtigde bij de Rijksoverheid èn geloofwaardige gesprekspartner over de MAU-gelden.

De VVD tracht nu, vlak voor de a.s. gemeenteraadsverkiezingen, door een artikel in de lokale media, alsnog de vermoorde onschuld te spelen met veel selectieve verontwaardiging over deze jarenlange onrechtmatige overschrijdingen.

De VVD vergeet echter gemakshalve het feit dat zij als coalitiepartij onverkort mede-verantwoordelijk is en blijft !

Partij Vrij Almelo

 

http://www.vrijalmelo.nl/2012/11/almelo-plan-van-aanpak-mau-2012-2014/

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

5 Comments to “Gemeente Almelo heeft gouden eikel van het jaar verdiend”

 1. Irene schreef:

  Prima stuk Harry. We zijn weer blij met je !

 2. Jansema schreef:

  In weze moet er een motie van wantrouwen gelanceerd worden tegen Mevrouw Kuik-Verweg omdat zij jarenlang, willens en weten, de democratische rechtsgang in Almelo gefrustreerd heeft met het consequent negeren van vragen van de PVA over de onrechtmatige overschrijdingen van de van rijkswege vastgestelde quota statushouders/asielzoekers. Van alle 408 gemeentes heeft Mevrouw Kuijk-Verweg het meeste bont gemaakt. Dus stuur haar maar naar huis.

 3. Ronald schreef:

  Volgend jaar mag ze sowiezo plaats maken.

 4. Barones Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Helaas is er een spreekwoord, de duivel schijt altijd op een hoop, hiermee wil ik zeggen dat er een aantal lieden zijn die elkaar flink de hand boven het hoofd houden. De achterkamerpolitiek viert dan ook hoogtij in Almelo.

 5. Irene schreef:

  Je moet af en toe eens flink je tanden laten zien!Harry zegt wat hij denkt en doet wat hij zegt en ze bekijken het verder allemaal maar !

Leave a Reply