Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Komen er in maart 2014 nieuwe lijken uit de kast?

 

12-wolken

 Donkere wolken

 

De miljardenverliezen op grondaankopen door gemeenten lopen de komende jaren verder op. Na de raadsverkiezingen in maart 2014 rollen nieuwe lijken uit de kast. Dat verwacht de stichting Nederland Boven Water (NLBW), een denktank van tientallen wetenschappers en vastgoeddeskundigen.

Volgens NLBW-directeur Peter van Rooy stellen wethouders van financiën de afschrijvingen op grondposities voor woningbouw en bedrijfsterreinen uit. “Zodra de verkiezingen achter de rug zijn, blijkt dat maatregelen nodig zijn”, stelt van Rooy. “Burgers krijgen de financiële gevolgen gepresteerd.”Om orde op zaken te stellen, kan een armlastige gemeente eventueel de OZB verhogen. Het maximum bedraagt nu 120 procent van het landelijke gemiddelde, maar bij gemeenten met een artikel 12-status kan dat worden opgetrokken naar 140 procent.

Donkere wolken, ook boven Almelo.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

4 Comments to “Komen er in maart 2014 nieuwe lijken uit de kast?”

 1. frank schreef:

  Belangrijke zaken die geen uitstel tolereren moeten tijdig op orde gebracht worden, zodat een volgend college geen ‘lijken uit de kast’ hoeft te cremeren.

 2. jan met de pet schreef:

  Als we niet oppassen krijgen we te maken met tientallen zombies die tegelijk uit het stadhuis komen sprinten.

 3. Irene schreef:

  Er is jarenlang door lokale politici geredeneerd van hoe meer inwoners, hoe meer Algemene Uitkering je krijgt van de Rijksoverheid, dus hoe meer gemeentelijke herindelingen er moesten komen ten koste van, vaak behoudende, relatief kleine, doch wèl goed oppassende gemeenten. Er werd dus feitelijk niet uit eigen of partijbelang niet of nauwelijks gelet op de meerwaarde van de, vaak vele, nieuwkomers. Met de extra gelden uit deze toestroom van rijksgelden konden dan weer meer kiezers gepaaid worden voor eigen belang en verkiezingen en zo was het cirkeltje rond, zo dacht men. Nu de rijksoverheid gaat decentraliseren naar gemeenten zonder een duidelijke vergoeding voor deze extra taken kun je er gerust vanuit dat er heel wat van de 408 gemeentelijke sinterklazen in ons landje binnenkort financieel keihard vast gaan lopen. Het vervelende is alleen dat het de boodschapper van dit soort, voor velen akelige, prognoses niet in dank wordt afgenomen.

 4. Barones Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  En het is van de zotte dat door het onverantwoordelijk omgaan met gemeenschapsgeld, de burger moet opdraaien. De overheid voert al ruim 35 jaar een wanbeleid en verspilt geld, want men redeneert, de burger betaald toch!

Leave a Reply