Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders van Almelo

 

logo pva 

Geacht College,

Afgelopen periode werd in verschillende media melding gemaakt van het feit dat onbemande vliegtuigjes van defensie, zgn. “drones”, worden ingezet in het kader van opsporing door het OM.

Op 12 september buigt de Tweede Kamer zich, samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) over de inzet van deze vliegende camera’s, die door bestuurders van gemeentes kunnen worden ingezet om bewoners en bezoekers in de gaten te houden. De Partij Vrij Almelo kreeg een aantal verontruste berichten.

Op basis daarvan heeft de Partij Vrij Almelo de volgende vragen aan het College: 

1.  Zijn er al onbemande vliegtuigjes (drones) ingezet boven Almelo, en zo ja, met welk doel? Indien dat het geval is, wat denkt u hiermee te bereiken?

2.  Beschikken de drones die boven Almelo werden of worden ingezet over apparatuur die de drones in staat stellen om ook op niet openbare plaatsen- huiskamers of tuinen- te filmen, zoals bijvoorbeeld infrarood-camera’s?

3.  Wat gebeurt er (mocht het zover komen) met de gemaakte opnames en hoe is de privacy van de bewoners van Almelo op hun eigen terrein en in hun eigen woning gewaarborgd?

4.  De burgemeester, officier van Justitie en het hoofd van de politie hebben regelmatig overleg, het zogenaamde driehoeksoverleg.

Mochten de verontruste berichten die ons bereikten op waarheid berusten wie heeft dan verzocht om inzet van drones boven Almelo? En was het college hiervan op de hoogte?

Met vriendelijke groeten,

Namens de Partij Vrij Almelo,

Harry de Olde (fractievoorzitter)

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply