Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Verslag tweede editie Streetkings Festival Almelo

 

Street-Kings-Festival-2013

 

Op 1 september vond bij het jongerencentrum Naxt de tweede editie van Streetkings Festival plaats. Streetkings Festival is een gratis toegankelijk festival met kunst, dans, muziek, basketbal en overige streetart vormen, gericht op jongeren uit Almelo en omgeving. De Partij Vrij Almelo maakte graag gebruik van de uitnodiging om een kijkje te komen nemen.

Het festival wordt georganiseerd rondom de nieuwe jongerenbroedplaats NAXT, waarbij zowel gebruik gemaakt wordt van de binnenruimte (voor muziek en dans en horeca en sanitaire faceliteiten) als buitenruimte (eigen buitenterrein voor basketbal en graffiti). Het festival is zowel actief (bezoekers kunnen deelnemen aan verschillende workshops en wedstrijden) als receptief (optredens, wedstrijden, etc.).

Tijdens dit event werden de volgende workshops verzorgd: graffiti, basketbal, dans en rap. De workshop graffiti werd gegeven door Remy Hofman. Hierbij leerde hij de kinderen de technieken van de spuitbus en het inkleuren.

De workshop basketbal werd gegeven door Mathieu ten Dam. Hierbij leerde hij de kinderen d.m.v. een spel verschillende dingen over basketbal. Hierbij konden de kinderen ook leuke prijsjes winnen.

De dansworkshop werd gegeven door LaStesa (Sanne Lohuis en Stephanie Reinerink). Hier leerden ze de kinderen een korte choreografie. aan het eind van de les mochten de kinderen zelf laten zien wat ze qua dansskills in huis hadden.

De workshop rap werd gegeven door typisch Jimmy (Stefan van Lange). Hierbij leerde hij de kinderen om een leuke rijm te maken en dit later op de maat van de beat mee te rappen. Bij al deze workshops waren de kinderen zeer enthousiast en was er vraag naar meer.

Ook waren er drie verschillende competities. Dans, graffiti en rap.

De danscompetitie was onderverdeeld in 2 verschillende categorieën. Hip hop en breakdance. De hip hop battle 1 vs 1 is gewonnen door Chermaine Promes. De breakdance battle 2 vs 2 is gewonnen door Jilou en Dee ma. Zij werden gejureerd door Roche, Taufiq, Daniel, Phil en Koko.

Er deden 6 acts mee aan de rapcompetitie. Zij kregen alle 6 een kwartier om zichzelf te bewijzen. Aan het eind koos de jury een winnaar waarvan zij vonden dat hij de beste act neerzette. De uiteindelijke winnaar was MDJ uit E. De jury bestond uit Gillerbee, LTH en Perfecd.

Buiten werd naast de workshop graffiti ook een contest gehouden. Op de openbare graffitimuur mochten 6 artiesten hun kunsten laten zien. Het thema was deze keer Artist. Hierbij werden twee winnaars gekozen. Een motivatieprijs is voor de startende artiest waar de jury veel potentie in ziet. Deze is gewonnen door Luuk Hergers. De titel van streetking 2013 ging dit jaar uit naar de vorige winnaar van de motivatieprijs, Jonathan Gerritsen. De juryleden van de graffiticontest waren: Remy Hofman, Emar Reinita en Jeroen van Lange.

Tijdens dit festijn werden de bezoekers ook vermaakt door muziek die zowel binnen als buiten door de volgende dj’s werd verzorgd: L33, Kwakman, Congo en Diabastard. Ook waren er live optredens van Kyd Lumbajack, Te dik, Sillo en Dia en als afsluiter van dit evenement reggaeband Roots creation die tijdens hun show ook ruimte bood voor de aanwezige muzikanten en rappers.

Dit was een goede afsluiter van een geslaagd evenenement.

Nienke Lohuis

 

De optredens en rap competitie werd gehost door Geest mc (Marc de Greef) en de dans contest door Leach Grovell.

72802_10200948773134174_808704077_n

BeFunky_IMG_0038.jpg

BeFunky_IMG_0111.jpg

BeFunky_IMG_9977.jpg

BeFunky_null_1.jpg

1236670_10200948899537334_153867953_n

1185501_10200948907977545_327585052_n

533238_10200948778774315_1933820976_n

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply