Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Dag van de Democratie in Almelo

 

raad8529-64-600x398

 Raadzaal Almelo

 

Gisteren, zaterdag 18 oktober organiseerde de gemeente Almelo de Dag van de Democratie. Ook de Partij Vrij Almelo was aanwezig op dit (democratisch) feestje. Wat een dag had moeten zijn waarop gewone Almeloërs in aanraking kwamen met de lokale politiek werd een ons-kent-ons-feestje. Politieke zwaargewichten uit Den Haag waren uitgenodigd om Almeloërs te vertellen over (lokale) democratie. Want de burger moet immers snappen hoe democratie in elkaar zit. Een toehoorder in de zaal vond dat er een kiesdrempel moet komen. Zij/hij wil dus indirect de democratie al monddood verklaren. Arie Slob (ChristenUnie) een van de sprekers kon zich geen slechtere zaak voorstellen dan een kiesdrempel. Wanneer partijen genoeg hun best doen kiezers aan hen te binden bestaan er geen splinterpartijen. Deze partijen bestaan uit onvrede met de politiek en hebben daarom dus bestaansrecht.

Op de politieke markt die tussen de bedrijven door werd georganiseerd in de Burgerzaal van het gemeentehuis waren bij de meeste kramen alleen maar de bekende gezichten te zien. De gewone Almeloër was in geen velden of wegen te bekennen. Dat geeft meteen aan dat deze  (gewone) Almeloër zich niet al te serieus genomen voelt.

De Partij Vrij Almelo wil omstandigheden creëren, waarin iedereen meetelt en gelijkwaardig is. Een plaats waar rekening wordt gehouden met elkaar. In ons huidige college worden keuzes gemaakt, waar niet iedereen even blij van wordt. Veel mensen staan toch dichter bij hun eigen belang, dan het belang van de ander. Het in praktijk brengen van het bovenstaande blijkt echter een helse taak. De meeste mensen zijn ontevreden over hun bestuurders. Persoonlijke integriteit en openheid zijn van het grootste belang voor het openbaar bestuur. De Partij Vrij Almelo gaat al heel lang de uitdaging aan. Wij verkopen geen mooie praatjes maar zetten ons daadwerkelijk voor iedereen in wanneer dat nodig is. Wij zijn niet onduidelijk, noch praten u naar de mond. Wij willen rechtvaardigheid en voor iedereen dezelfde kansen. Wijken we van dat pad af horen we dat graag. Met grote regelmaat stellen wij u op de hoogte van de actuele gang van zaken in onze gemeente en delen wij u mede hoe wij erover denken. Geen dubbele bodem, geen achterkamertjespolitiek, niets geheimzinnigs maar zeer transparant en openbaar.

Wij hebben u nodig als kiezer. Stem op ons zodat wij meer invloed krijgen op het lokale bestuur en zo onze doelstellingen waar kunnen maken. Wij dagen u daarbij uit om ons scherp te houden.

In 2014 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Blijf die dag niet in uw stoel zitten. Breng uw stem uit op de “Dag van de Democratie”. Dit betekent natuurlijk wel dat u goed moet kijken wat de verschillende partijen gezegd, maar vooral gedaan hebben in de afgelopen jaren.

De Partij Vrij Almelo wenst u veel succes daarmee.

 

Harry de Olde (fractievoorzitter PVA)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

4 Comments to “Dag van de Democratie in Almelo”

 1. dick dooren schreef:

  We weten het allemaal. Onze stadsgenoten zijn ieder vertrouwen kwijt in de lokale politiek.

 2. Sjoerd Visser schreef:

  Een verstandige politiek zorgt voor vertrouwen en schaadt dat niet. Helaas toont de werkelijkheid totaal wat anders aan!!!
  Wie kiest daarvoor vraag ik me af?

 3. dick dooren schreef:

  De gemeenteraad Sjoerd. Veel raadsleden zitten voor hun maandelijkse raadsgeld, om hun tweede auto van de echtgenote te betalen en vooral voor dure vakanties. Kijk op Facebook waar de dames en heren allemaal naar toe gaan en dan weet je dat de rest er niet toe doet.

 4. Sjoerd Visser schreef:

  Misschien kunnen de stemmers dan op mensen stemmen die het eigenbelang of het partijbelang NIET op de eerste plaats hebben?

Leave a Reply