Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De belangen van de elite, niet van het volk

 

Harry tijdens raadsvergadering Heraclesstadion

Harry de Olde

 

Dat onze bestuurders er een puinhoop van maken wordt voor iedereen steeds duidelijker. Welke “democratisch gekozen” politici het op ieder willekeurig moment ook voor het zeggen hebben, de ene domheid lijkt op de andere gestapeld te worden en de ene na de andere zo betrouwbaar lijkende bestuurder blijkt bij nader inzien een frauderende zakkenvuller, corrupter dan de gemiddelde politieagent in Verweggistan.

Geen wonder dat steeds meer mensen gaan nadenken over de vraag: “Hoe dan wel?’ Hoe zorg je voor een betrouwbaar en rechtvaardig bestuur?

De mainstream media is vandaag de dag een verlengstuk van de huidige macht geworden. De mainstream media is druk bezig om politieke partijen kapot te maken om zieltjes te winnen voor de gevestigde politieke orde. De gevestigde politieke orde zijn sinds de tweede wereldoorlog onafgebroken aan de macht en vertegenwoordigt braaf de belangen van de elite.

De publieke opinie heeft zich nu tegen de gevestigde orde gekeerd waardoor het regeren bijna onmogelijk is. Politici en media doen er dus alles aan om de huidige crisis de oorzaak te geven van alle ellende die ze zelf hebben aangericht. De crisis is geen oorzaak, het is een gevolg. Het is niet de ziekte, maar een symptoom. Het symptoom van een onderliggend probleem. Keer op keer worden de zaken uitgedund, weggewuifd of laat men ze volledig links liggen.

Er werd mij aangeleerd dat het de plicht van de media is om het publiek met een kritische blik over maatschappelijke en politieke kwesties te informeren, dit houdt onze democratie ook in stand. Als de media onafhankelijk en arbitrair zouden berichten, kon de burger een blik achter de schermen werpen van het feitelijke schouwspel en op die manier met objectieve informatie een mening geven.

Harry de Olde

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “De belangen van de elite, niet van het volk”

 1. dick dooren schreef:

  Kritiek is noodzaak maar de politieke oppositie zal met naam moeten aangeven wat er mis is met het beleid. Voor de verkiezingskoorts gaat beginnen moet duidelijk worden aangegeven waar een partij voor staat. Vandaag de dag zijn er zoveel mogelijkheden om je stem te laten horen. Duidelijk zijn, daar zal het de nieuwe raadsperiode over moeten gaan. Wel zullen daarvoor de juiste mensen het voortouw moeten nemen.

 2. Barones Vanhepjeniks totPLukmekaal Zubedelstaf schreef:

  @Dick, daar ligt nu net het knelpunt, duidelijk aangeven en eerlijk zijn is iets wat onze politiek vreemd is. Als ik de laatste 35 jaar relativeer dan heb ik juist alleen maar leugens en bedrog gehoord van de gevestigde orde. Het ergste is dat altijd de onderkant en het midden segment van de samenleving de klos is en er voor betaald, terwijl de bovenste laag en de elite altijd buiten schot blijven. Wat mij betreft is het tijd om baan te ruimen voor andere partijen en andere politiek.

 3. bert (familie maathuis) schreef:

  Het artikel stelt:
  “De crisis is geen oorzaak, het is een gevolg. Het is niet de ziekte, maar een symptoom. Het symptoom van een onderliggend probleem.”

  Vermoedelijk gaat het nog dieper en is de crisis zelfs opzettelijk uitgelokt. Een wakkere Nederlander reageert op het artikel http://www.klokkenluideronline.is/breaking-nieuwe-ramp-voor-rabobank/ met:
  “Zo roven die banken industrie na industrie land na land en met alle oorlogen doen ze dat ook.
  Moodys hielp wel ff arm geroofd Europa nóg goedkoper opkoopbaar maken waar ze met de gulden/euroswitch al 20% roofden en alles nog gemakkelijker richting china en turkeye konden slepen wat ook onder dekmantel globalisatie bedreven werd.”
  Zie ook eens: http://www.youtube.com/watch?v=5qqGisr9m0w

  De crisis zoals wij die ook in Almelo over ons heen krijgen, komt dus vermoedelijk voort uit een veel groter, wereldomvattend streven, want Marcel Messing schrijft:
  “Al op 24 oktober 2008 waren Sarkozy en Barroso bij president G.W. Bush om samen een wereldtop te beleggen over een nieuw wereldwijd financieel stelsel, waar zowel Sarkozy als de toenmalige Britse premier Brown grote voorstanders van waren. Zonder enige betrokkenheid van de burger was een en ander dus al lang voorbereid. Voor de zoveelste keer werd het vertrouwen van de burger ernstig geschonden, zijn waardigheid vertrapt en zijn vrijheid als hoogste goed nog meer ingeperkt. ‘Project Europa’ is overduidelijk een aangelegenheid van de machtselite, niet van de burgers, die bijna schaakmat zijn gezet, maar dit nog onvoldoende beseffen.”
  http://www.marcelmessing.nl/content.asp?m=M8&s=M58&l=NL

  Hoe verhoudt dit zich met een ander artikel op de PVA-site? >>> http://www.vrijalmelo.nl/2013/11/gemeente-almelo-neemt-de-burger-serieus-en-gaat-respectvol-om-met-klachten/

  Hoogleraar Carla van Baalen stelt in een rapport:
  “Een andere aanbeveling die mij aanspreekt, is: adviesorganen voor de regering moeten voortaan voor minstens een derde bestaan uit praktijkmensen, mensen die werkzaam zijn in het primaire proces. Dus bijvoorbeeld onderwijzers, verpleegkundigen, politiemensen… ”
  http://www.ru.nl/wetenschapsagenda/vm/jaargang-1-2006-2007/deskundig_carla_van/
  Dat is inderdaad een WAARDEVOL ASPECT, als je het mij vraagt. Op teevee zie je in actualiteitenprogramma’s vaak onderwerpen besproken en becommentarieerd worden door slechts (zogenaamde?) deskundigen. Dat gaat ALTÍJD zo. Het zou toch uitstekend zijn om daar eens een paar burgers (zogezegd van de Nederlandse werkvloer) bij te betrekken. En dan niet specifiek gescreened!. Om ook de meningen van hen te respecteren, tegenover de meningen van de gevestigde orde (want de uitgenodigde gasten zijn altijd aan de politieke en/of financiële machtselite gerelateerd!).

  Wij in Almelo hebben het Omnibuspanel: een vragenlijst omtrent stedelijke leefomgeving die regelmatig aan de Almeloërs wordt voorgelegd ter beantwoording (via het www)(ik neem er aan deel). De vraag is wat er vervolgens mee gebeurt. Worden er hierdoor acties/besluiten geïnitieerd? Ik weet het niet. Wordt dit rechtstreeks met alle burgers gecommuniceerd?

  Inmiddels komt wereldwijd steeds meer oneerlijk functioneren (corruptie) naar buiten. Ook in Nederland:
  1] Zo speelt al enkele jaren de “Krikke-gate”
  http://www.stelling.nl/divers/briefarnhem.htm
  http://www.stelling.nl/followup/krikke.html
  (“Een stuwmeer vol drugs, gijzeling, foltering, marteling, machtsmisbruik.” En dat al in 2007. Is er iets opgelost inmiddels?)
  2] Helmond (zeer recent)
  http://www.boublog.nl/2013/10/21/echtpaar-betgem-tegen-burgemeester-jacobs-van-helmond/
  3] http://onafhankelijkdelft.nl/de-gewetenloze-vvd-burgemeester/ (Dinkelland)

  Zend ik mailberichten naar de Almelose raadsleden, dan komt er alleen reactie van de lokale partijen. Waarom ontwijken de aan de landelijke partijen gelieerde Almelose raadsleden het burgercontact? Wiens belang dienen zij; is de vraag die hierdoor onvermijdelijk op komt.

Leave a Reply