Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Ik mag overal een mening over hebben
Categories: Harry´s column

 

Mening

 

 

Onrechtvaardigheid komt helaas te vaak voor in onze maatschappij. Een ieder zal hiermee in zijn leven worden geconfronteerd. Op het moment van de confrontatie heeft een ieder de keuze om het te laten gebeuren of om in verweer te komen. Onrecht ondergaan en toestaan of in het verweer komen en het gevecht aangaan, het is een persoonlijke afweging waarna je een besluit neemt. Naderhand zal blijken of een juiste afweging is gemaakt.

Ik ben zelf opgegroeid met rechtvaardigheid, dat is mij zo aangeleerd! Als sociaal bewogen en politiek gemotiveerd mens besloot ik dat ik daar iets mee wilde doen. Het is een voorwaarde om mij goed te voelen over de dingen die ik doe en dat kan bijvoorbeeld als ik anderen in hun waarde laat, mijzelf niet groter maak dan een ander en respect kan tonen voor de manier waarop iemand naar de wereld kijkt. Met die bril op kijk ik om mij heen, in de verwachting dat ik rechtvaardigheid zal ervaren.

Wanneer er sprake van onrecht is, dan gaat mijn bloed sneller stromen, mijn hart harder kloppen en ik krijg het warm. Ik kom in een stemming van boosheid, strijd, weerstand. Vervolgens laat ik alle gevoelens die ik daar bij krijg over mij heen spoelen zodat mijn omgeving mee kan genieten van mijn frustraties, boosheid en onvrede. Politiek is een “spel” dat moet je leren spelen. Het is belangrijk om samen te werken. Je kunt wel heel hard roepen als je iets persé wilt en het is politiek natuurlijk ook belangrijk om je met je eigen ideeën te profileren. Maar veel belangrijker is dat er een goed beleid komt.

Maar als ik het gevoel heb dat ik moet vechten tegen onrecht, dan vraag ik mij soms wel eens af of dat wel enig effect heeft, behalve dat het mij in een negatieve stemming brengt.

Ik mag overal een mening over hebben maar dat is wat anders dan een oordeel, toch?

 

Harry de Olde

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

10 Comments to “Ik mag overal een mening over hebben”

 1. Sjoerd Visser schreef:

  Het gaat dus niet om het eigenbelang of het politieke eigenbelang, maar om IEDEREEN !!!
  Rechtvaardigheid dus!
  Dat is in IEDERS belang !

 2. Wim ziet het niet meer zitten schreef:

  Nu ik dit gelezen heb…..zie ik het even weer zitten.

 3. bert (familienaam maathuis) schreef:

  We hebben blijkbaar nog een hele weg in ontwikkeling (van bewustzijn) te maken.
  Wanneer gaan wij massaal beseffen dat geen enkel persoon het geheel is, maar een ONDERdeel van de samenleving.
  De ander is gewoon een ander deel van je zelf; voor menigeen nog te ver gegrepen?

 4. Irene schreef:

  Harry for President !

 5. Frank schreef:

  Hoe kan een normaal mens zich verweren tegen mensen die dagelijks de wet in handen hebben?

 6. dick dooren schreef:

  Voorbeelden Harry mis ik in je betoog. Hoe wil je de samenleving veranderen en wat streef je na. Er moet een samenleving komen die weer met elkaar door één deur kunnen. Mensen die zich niet redden kunnen hebben recht op hulp. De rij voor de voedselbank moet verdwijnen. Waar erger je aan en waar zie je het onrecht want daar moet je ook een politiek antwoord op hebben. Hoe moet het met de thuiszorg en welke ideeën heb je hier over.

 7. Frank schreef:

  Zaken die het daglicht niet kunnen verdragen Mijnheer Dooren?

 8. bert (familie maathuis) schreef:

  Balans, evenwicht is vaak het “toverwoord”. Immers daar waar zaken niet in balans zijn, is het gauw afgelopen met … (wat het dan ook maar betreft). De weegschaal “slaat dan door”.
  Zo ook dienen m.i. werk en inkomen beter met elkaar in balans gebracht te worden.
  Vorige week nog werd er op de Belgische teevee gezegd dat “burn-out” in Belgie een serieus probleem was geworden:
  http://www.zapmagazine.be/santee/brein-body/Pages/Steedsmeerjongerenlopenrisicoopeenburnout.aspx
  Nederland:
  http://www.consumed.nl/dagnieuwtjes/9088/Veel_werknemers_gestrest_en_onzeker_over_baan
  Daarom ook dient werktijd en vrije tijd veel beter in balans te worden gebracht. Eens te meer reden om de aandacht nog eens goed hierop te vestigen (video 6 minuten):
  http://nieuwsuur.nl/video/489478-hoeveel-is-genoeg.html

 9. Sjoerd Visser schreef:

  @ Dick: als de regeringen in de afgelopen deccennia niet met schijnoplossingen was gekomen maar men met oplossingen was gekomen die bijdragen aan een menswaardig en mensvriendelijk bestaan…dan hadden al die zinloze overheidsveranderingen niet doorgevoerd hoeven te worden…wat veel opstartkosten en onzinnige regelgevingveranderingen (en de daardoor opkomende problemen) had bespaard. Zolang men niet doet wat men beloofd had op dat gebied, en telkenmale weer meer afneemt van de mensen…zolang kun je op je vingers natellen dat het op een andere manier niet goed komt. Omdat men het aan de onderkant laat verrotten stort alles wat je erop gebouwd hebt in…of valt om….daarbij nog meer mensen verpletterend. Maar helaas telt geld eerder als de mensheid…en de schadelijke gevolgen daarvan heeft zich als een allesverstikkende olievlek verspreidt. Blijkbaar wil niemand in de landelijke en plaatselijke politiek gezamelijk dat probleem oplossen. Men zegt van wel maar men schuift het telkens naar de laatste plaats wat betreft prioriteiten. Niemand wil dat blijkbaar op de 1e plaats hebben: een menswaardig en mensvriendelijk bestaan!!!
  Of zijn er stemmers die er anders over denken en die dan toch de moeite nemen om naar de stembus te gaan en eens niet op die politici en landelijke politieke partijen te stemmen die hun “waarde”/waardeloosheid hebben bewezen?? Wij merken van wel…en het worden steeds meer mensen die bewust worden dat je overheden en de allang bestaande landelijke regerings- en ex-regeringspartijen niet klakkeloos kunt geloven.
  Die hebben namelijk dat zélf aangetoond !!!

 10. Melina schreef:

  Ik ben bang dat als ik mijn mening geef in dit on democratische land dat dat het niet gewaardeerd word en ik de BVD voor de deur heb staan. De enige uitweg is via de verkiezingen alhoewel de meesten gewoon thuis blijven, en juist die mensen hebben altijd commentaar, dus als u verandering wilt zie ik u graag terug in het stemhokje.

Leave a Reply