Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Oproep actie tegen hondenbelasting (ingezonden)

 

Dogs

 Hondenbelasting is in strijd met gelijkheidsbeginsel

 

Op 18 oktober 2013 heeft de Hoge Raad beoordeeld dat gemeenten hondenbelasting mogen heffen. De Hoge Raad is van mening dat dit mag omdat de wetgever de gemeenten de bevoegdheid heeft verstrekt onder artikel 226 van de Gemeente Wet. De Hoge Raad heeft GEEN uitspraak gedaan over het gelijkheidsbeginsel verankerd in artikel 1 van de Grond Wet. De Hoge Raad acht zich niet bevoegd om de toetsing te doen en verschuilt zich achter artikel 120 van de Grond Wet die verbied de rechtelijke macht goedgekeurde wetten te toetsen tegen de grond wet. Een beroep op de rechtelijke macht voor bescherming van de overheid mag dus niet!

Aangezien de Hoge Raad van mening is dat het heffen van hondenbelasting mag, is er maar één oplossing mogelijk. Deze is om de wetgever te verzoeken Artikel 226 uit de Gemeente Wet te schrappen. Hierdoor zal de bevoegdheid die gemeenten hebben om hondenbelasting te heffen hun worden ontnomen.

De “oude” petitie was gericht aan Burgemeester en Wethouders van de gemeenten. Hoewel er ruim 21.500 handtekeningen ontvangen zijn, ontving de actie te weinig handtekeningen uit één specifieke gemeente om de petitie daadwerkelijk aan te bieden. Wel zijn er gemeenten die, mede door de publiekreactie en deze actie, hondenbelasting in 2013 afschaften. Helaas voeren dezelfde gemeenten de hondenbelasting in 2014 weer in!

Uw hulp is dus weer nodig!

De nieuwe petitie richt zich op de wetgever. Artikel 226 moet dus worden geschrapt uit de Gemeente Wet. De link naar de petitie is http://stophondenbelasting.petities.nl U kunt ook informatie en de link vinden op de actie website www.stophondenbelasting.nl

Om te slagen heeft dit burgerinitiatief minstens 40.000 handtekeningen nodig! Indien u de petitie ondertekent en door geeft aan minstens twee anderen, dan halen we de 40.000 handtekeningen met gemak.

Ik hoop dat ik op uw steun mag rekenen en dank u voor uw aandacht.

Met vriendelijke groeten,

Gary Yanover

Actie tegen hondenbelasting

www.stophondenbelasting.nl

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hondenbelasting

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

4 Comments to “Oproep actie tegen hondenbelasting (ingezonden)”

 1. Sjoerd Visser schreef:

  Inmiddels mag er wettelijk wel meer ondanks dat het onrechtvaardig is…en blijft !!!
  Helaas schijnt het recht ook niet meer geweest te zijn dan dat het was. Krom als een hoepel blijkt het recht te zijn. Vooral als het nadelig uitvalt voor de overheid…dan wordt het recht zelfs verkracht…via wettelijke kanalen!!!
  Daarom gaat het ook “zo goed” in NL: omdat het onrecht zegeviert en het recht aan alle kanten vertrapt wordt. De oorzaak van de ondergang dus! Misleiding op het hoogste niveau wat alleen maar nadelige gevolgen heeft voor alles onder dat hoogste niveau !!!
  Maar waar geen wil is blijkt ook géén weg (terug) te zijn…dus houdt men al dat inmiddels geschapen onrecht in stand. Koste wat het kost !!!!!
  Alleen de politiek –>DUS DE STEMMERS<– kunnen dat veranderen…als de wil en het eerlijke gevoel tegen onrechtvaardigheid er maar is !
  LET OP:
  Als u NIET stemt stemt u WEL toe met de oneerlijkheid en onrechtvaardigheid TEGEN UZELF!

 2. dick dooren schreef:

  U betaald ook wegenbelasting voor een auto voor onderhoud aan de wegen. Zoals overal belasting voor betaald wordt. De vervuiler betaald dus ook het schoonmaken van honden uitlaatgebieden en waar mensen dieren hun behoefte laten doen waar het niet mag. Kijk s ‘morgens een in de citypromenade waar al vroeg de schoonmakers lopen om alles schoon te maken. Dus onzin verhaal, gewoon hondenbelasting heffen om de kosten te drukken.

 3. Sjoerd Visser schreef:

  Het is een schijntje aan geld dat men gebruikt voor de doelen waarvoor men het heft.

 4. Melina schreef:

  Als er sprake zou zijn van echte democratie dan word de hondenbelasting afgeschaft, het is een belastingvorm die stamt uit de middel eeuwen

Leave a Reply