Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Burgers moeten er blind op kunnen vertrouwen dat de politie en het OM er voor hun is

 

IMG_5973-600x450

Henk Stegehuis

 

PVA-voorman Harry de Olde wil eigen rechter spelen, dat valt tenminste op te maken uit de motie die de partij indient tijdens de komende raadsvergadering.

In de motie wijst De Olde er verder op dat hij de gebeurtenissen van vorige week vrijdag voor de Almelose politiemensen “bijzonder demotiverend vindt”.

Uit: TCTubantia donderdag 7 november 2013.

 

Burgers moeten er blind op kunnen vertrouwen dat de politie en het OM er voor hun is volgens Herman Bolhaar van het Openbaar Ministerie. De nieuwe OM-baas maakt naam met lik-op-stukbeleid in het interview op 7 januari 2012 in dagblad De Telegraaf.

Mevrouw Isabelle Mensink op 10 maart 2012 in Twentse Courant Tubantia. “Mensen lijden hevig onder criminaliteit”. Zij is chef van de Cluster Noord politie Twente.

OM-baas Herman Bolhaar pleit op 1 september in de Telegraaf dat er veel meer aandacht moet zijn voor slachtoffers.

Hoofdofficier van Justitie Nicole Zandee van het Openbaar Ministerie in een interview op 15 juni 2013 in de Twentse Courant Tubantia. “Inhaalslag maken omdat slachtoffers vergeefs op rechtvaardigheid wachten”.

Minister van Justitie Ivo Opstelten in de Telegraaf  van 18 september 2013. “(Georganiseerde) misdaad harder aanpakken.

Staatssecretaris Fred Teeven in dagblad De Telegraaf op 5 november 2013. “Slachtoffers op de voorgrond”.

 

Aanpakken van fraude en corruptie blijkt vooral bij de overheid bijzonder moeilijk te zijn. In de loop der jaren kwamen er diverse fraudezaken aan het licht maar de verantwoordelijke ambtenaren en bestuurders worden nauwelijks vervolgd. De redenen? De aangiftebereidheid van de verschillende overheden is uiterst gering, ze houden de vuile was liever binnen.

Daarnaast is het slecht voor je imago om frauderende overheidsdienaren te vervolgen en niemand wil zijn of haar (potentiële) politieke vrienden hard aanpakken.

En als er wél aangifte gedaan wordt, is het nog maar te hopen dat het Openbaar Ministerie bereid is de fraude of corruptie te vervolgen. Het aanzwengelen van misstanden kan het beste via iemand uit de organisatie. Oftewel een klokkenluider. Maar we hebben gezien hoe dat bijvoorbeeld in Almelo heeft uitgepakt. Dus de praktijk wijst uit dat je in Nederland vooral niet je nek moet uitsteken, en zeker geen misstanden bij de overheid moet signaleren.

Dit bewijst de jarenlange strijd van Henk Stegehuis en Henny ter Avest tegen de gemeente Almelo. Als je je realiseert in welke situatie deze mensen verkeren en je realiseert je in welke mate de gemeente daarvoor verantwoordelijk is, dan past je eigenlijk niets anders dan schaamte.

Een rechtsstatelijke overheid behoort er niet te zitten voor zichzelf, maar die behoort er te zitten voor de rechtstaat. In de praktijk misbruikt de overheid haar bevoegdheden om zelf geen fouten te hoeven erkennen.

Keer op keer is door menigeen gevraagd deze misstanden te onderzoeken. Het resultaat is als verwacht.

Burgers moeten er blind op kunnen vertrouwen dat de politie en het Openbaar Ministerie er voor hun is…………………………… 

 

http://www.vrijalmelo.nl/2013/05/integriteit-verdient-meer-aandacht-van-rekenkamer-almelo/

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Burgers moeten er blind op kunnen vertrouwen dat de politie en het OM er voor hun is”

 1. dick dooren schreef:

  Ik wil wel wat zeggen maar mijn computer doet niet wat ik wil

 2. Sjoerd Visser schreef:

  Dat vertrouwen is te vaak beschaamd zodat de burgers echt niet meer blind vertrouwen op eerlijk recht !! Teveel beschamende voorbeelden hebben dat doen ontstaan. Zoals in een krant van vandaag te lezen was:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22047811/__CDA__kabinet_doet_gek__.html
  Het kabinet opereert „gek en merkwaardig” rond het al dan niet vervolgen van (oud-) Rabobankmedewerkers die betrokken waren bij de Libor-fraude. CDA-Kamerlid Eddy van Hijum stelt dat maandag.

 3. Barones Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Helaas niet alleen de politie maar de hele overheid heeft het vertrouwen keer op keer geschaad en ons beduvelt, neem alleen maar het kwartje van Kok, het referendum over de Euro.
  Van mij krijgen ze geen credit meer, de Politie is wel de laatste die op mijn sympathie kunnen rekenen.

Leave a Reply