Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Informatiemiddag voor alle vrijwilligers en gebruikers Dienstencentrum De Riet

 

Dienstencentrum de Riet 19-11-2013 - A

Informatiemiddag  “Dienstencentrum De Riet”

 

In het Dienstencentrum De Riet werd dinsdagmiddag een informatiemiddag gehouden voor de bewoners en gebruikers van het centrum.

Scoop Welzijn, Avelijn en de gemeente kwamen op initiatief van de belangengroep uitleggen op welke wijze de zaken in de toekomst in het dienstencentrum worden geregeld.

De Stichting Aveleijn wordt hoofdbestuurder van het geheel en Scoop Welzijn, dat de activiteiten organiseert wordt onderhuurder en zal in opdracht van de gemeente Almelo daar hun werkzaamheden blijven uitoefenen.

De actiegroep, die haar naam inmiddels heeft veranderd in belangengroep, omdat na de motie die op 2 juli in de gemeenteraad is aangenomen en waarin bepaald werd dat de activiteiten gecontinueerd moeten worden, vindt dat de naam actiegroep niet meer passend is. De belangengroep die veel te danken heeft aan de PVA en de PvdA die genoemde motie indienden, staat voor de toekomst voor het behartigen van de belangen van een groep oude en kwetsbare Almeloërs. Daar wil deze groep voor vechten en heeft daarbij alle oud zeer dat de afgelopen maanden is ontstaan, weer glad getrokken. Met zowel de gemeente Almelo, Scoop Welzijn en de Stichting Aveleijn , zit de belangengroep weer op een lijn.

Komend voorjaar zal er een ingrijpende verbouwing plaatsvinden waarvoor eerst de Raad van Commissarissen van Aveleijn het licht nog op groen moet gaan zetten. Daarna moet Aveleijn met de eigenaar van het pand, Beter Wonen, nog tot overeenstemming komen waarna de bouwvergunningenkunnen worden aangevraagd. Als er geen bezwaarschriften worden ingediend kan tegen de volgende zomer met de verbouw worden begonnen. Voor het Dienstencentrum is dit een fijne verrassing omdat juist tijdens de zomermaanden het pand niet voor activiteiten wordt gebruikt en de kans op tijdelijke verplaatsing en bouwoverlast dan bijzonder klein is.

De zaal was tot de laatste plaats bezet toen Egbert Wessels van Aveleijn de bouwplannen aan de aanwezigen ontvouwde. Scoop Welzijn blijft verantwoordelijk voor de activiteiten en de belangengroep heeft de ingang gevonden om een vinger aan de pols te houden.

Hendry Bosch,

Voorzitter belangengroep Dienstencentrum.

 

Dienstencentrum de Riet 19-11-2013 - C

 De zaal is tot de laatste plaats bezet

Dienstencentrum de Riet 19-11-2013 - K

Hendry Bosch spreekt de zaal toe

Dienstencentrum de Riet 19-11-2013 - E

Er wordt aandachtig geluisterd tijdens de presentatie

Dienstencentrum de Riet 19-11-2013 - N

Aveleijn, Beter Wonen en Scoop welzijn leggen de situatie uit

Dienstencentrum de Riet 19-11-2013 - M

Zo moet het worden

COEN0496

http://www.vrijalmelo.nl/2013/05/samen-sterk-voor-behoudt-dienstencentrum-de-riet/

http://www.vrijalmelo.nl/2013/07/winst-voor-de-riet-en-de-pva/

http://www.vrijalmelo.nl/2013/07/we-hebben-het-gered/

COEN0506

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply