Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Motie Partij Vrij Almelo aanpak veelplegers

logo pva

 

De gemeenteraad van Almelo, in vergadering bijeen op 7 november 2013

Overwegende:

1. dat een intensieve aanpak van (zeer) actieve veelplegers noodzakelijk is zoals ook verwoord door minister Opstelten van Justitie.

2. de gemeentelijke verordening criminaliteit aangepast kan worden.

3. dat er meerdere veiligheidsrisicogebieden zijn in Almelo waaruit blijkt dat het aantal veelplegers onacceptabel hoog is.

4. dat in het coalitieakkoord staat: “…de tolerantie waarmee overtreders van die regels tot nu toe zijn benaderd, heeft haar grenzen bereikt.

Het is tijd voor actie.”;

5. Spreekt als haar mening uit:

dat in dit voorstel tot wijziging van de gemeentelijke verordening de raad alle volmachten aan de burgemeester geeft om direct op te treden tegen de toenemende criminaliteit in Almelo.

En gaat over tot de orde van de dag.

 

De PVA motie werd met meerderheid van stemmen verworpen.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Motie Partij Vrij Almelo aanpak veelplegers”

  1. MJ schreef:

    Het is erg frustrerend voor politieagenten om mensen op te pakken die een paar uur later weer vrij rondlopen in de stad.

  2. Sjoerd Visser schreef:

    Juist MJ. En ook frusterend voor de getroffen ondernemers. Tevens is het een slecht signaal naar de overige mensen in deze plaatselijke samenleving.

  3. Melina schreef:

    Deze raad is laf ,ze konden het verschil maken dat zo van de daken geschreeuwd word, het lijkt wel of ze niet willen dat criminelen worden aangepakt. juist harder aanpakken en straffen geeft een signaal af dat we het niet langer pikken. Misschien hebben we wel een college nodig met meer ballen

Leave a Reply