Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Motie Partij Vrij Almelo veelplegers

 

logo pva

 

De gemeenteraad van de gemeente Almelo, in vergadering bijeen op 7 november 2013, ter bespreking van de ontstane consternatie over een gratis terugreis naar Polen door een veelpleger.

Overwegende dat,

Het volstrekt juist is dat Almelose agenten aandacht hebben gevraagd voor het probleem dat veelplegers, ná verbalisering, straffeloos op straat worden gezet, er feitelijk geen enkele concrete sanctie wordt opgelegd en zelfs een gratis terugreis naar Polen is betaald door Justitie.

Overwegende dat:

Dit bijzonder demotiverend is voor de Almelose diender dat (gratis) uitzetting naar Polen funest is voor het vertrouwen van de burger in de Nederlandse rechtsstaat en bovendien zinloos is vanwege het open grenzenbeleid binnen de Euro-zône.

Constaterende dat:

Zelfs minister van Justitie, Mr. I. Opstelten, een groot tegenstander is van het straffeloos op straat zetten van recidivisten en dat dit bijzonder slecht is voor het imago en de beeldvorming bij de Almelose bevolking vanwege straffeloze aanpak van recidivisten.

Constaterende dat:

Het inmiddels landelijk beleid is dat veelplegers en recidivisten voor langere tijd gedetineerd worden in een Nederlandse gevangenis en zeker niet beloond mogen worden met een gratis (terug) reis naar Polen.

Draagt het bestuur op:

Veelplegers, in de toekomst zodanig langdurig te detineren zodat de Almelose samenleving weer meer vertrouwen krijgt in het Justitieel beleid dan nu het geval is.

 En gaat over tot de orde van de dag.

 

De PVA motie werd met meerderheid van stemmen verworpen.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

5 Comments to “Motie Partij Vrij Almelo veelplegers”

 1. Irene schreef:

  Prima motie, geen speld tussen te krijgen.

 2. dick dooren schreef:

  Goed gedaan Harry. De Almelose politie heeft in ieder geval iedereen wakker gemaakt

 3. Irene schreef:

  Het pleit bepaalt niet voor de interne integriteit dat ze jouw bovenstaande motie totaal niet gesteund hebben en zelfs ontkennen dat er een tussentijdse monitor beschikbaar was in augustus 2012 die glashard ontkend werd door de burgemeester. Deze monitor is nota bene zèlf door de burgemeester, na veel aandringen, naar jou toe gemaild en nu heeft ze vanwege de a.s. verkiezingen plotseling last van selectief geheugenverlies. De bewuste monitor uit 2012 toonde bovendien keihard aan dat Almelo het qua criminaliteitsbestrijding buitengewoon slecht doet, zowel regionaal en zelfs landelijk. Dat is ook niet zo verwondelijk als je veelplegers zelfs 66x aanhoudt en zelfs trakteert op een gratis treinreis. Zelfs landelijk is er bestaand beleid dat veelplegers langdurig gedetineerd worden en de houding van het Almelose bestuur duidt dan ook duidelijk op zeer onbehoorlijk lokaal bestuur, ook naar de burgers toe. De lokale democratie is inderdaad op een dieptepunt gedaald. Alleen de kiezer zal deze idiote fratsen begrijpen en daar gaat het uiteindelijk om. Als je lang genoeg in de politiek meedraait kom je er, als fatsoenlijk burger, vanzelf achter dat die hele politiek feitelijk een vieze smerige bende is van leugens, laster en achterklap. Je moet inderdaad een huid van een olifant om dit te kunnen verdragen ! Petje af voor Harry !!!

 4. Sjoerd Visser schreef:

  Zo zie je maar weer hoe het eigenbelang voorrang krijgt voor het algemeen belang. Dat is nou juist het grootste probleem in de politiek, dat dat zorgt ook voor toenemende problemen!!! Het gaat blijkbaar niet om u maar om henzelf.

 5. Irene schreef:

  Almelo zit op een politiek en moreel historisch dieptepunt !

Leave a Reply