Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Partij Vrij Almelo ondersteunt manifest Ouderen Politiek Actief

foto

Respect tussen jong en oud

 

Harry de Olde, fractievoorzitter van de Partij Vrij Almelo (PVA), heeft in het bijzijn van de voorzitter van de Ouderen Politiek Actief (OPA), Dick Schouw en de voorzitter van de PVA Rob Snijder, het manifest ondertekend waardoor er een samenwerking tussen de twee partijen zal plaatsvinden. De Partij Vrij Almelo is blij met de samenwerking en ziet hierdoor kansen om nog meer voor de ouderen in Almelo te kunnen betekenen: de Ouderen Politiek Actief werkt maar met één partij per gemeente samen. Zij kwamen dan ook direct bij ons terecht. Begrijpelijk, want wij staan steeds op scherp om voor de ouderen in Almelo te knokken in de Almelose politiek.

Door het ondertekenen van dit manifest verklaart de Partij Vrij Almelo zijn steun aan de 5 standpunten die de vereniging Ouderen Politiek Actief (OPA), in het manifest heeft vastgesteld.

 

Ouderen Politiek

De 5 algemene uitgangspunten van Ouderenpolitiek die wij in dit manifest onderschrijven en nastreven zijn:

– Leeftijdsdiscriminatie dient op alle fronten bestreden te worden.

– Ouderen moeten weer actief mee gaan doen aan het politieke proces. Ze zijn thans ondervertegenwoordigd in beslissingsorganen. Een betere vertegenwoordiging van de ouderen in de politiek wordt actief nagestreefd en overal waar mogelijk bevorderd.

– Respect tussen jong en oud is een voorwaarde voor een gezonde samenleving. Het actief overbruggen van de verschillen in opinie en levenshouding tussen de generaties is een taak waaraan continue gewerkt zal worden.

– Kennis en gezond verstand (wijsheid) dienen als basis genomen te worden bij alle politieke beslissingen waarbij het korte termijn belang het lange termijn belang niet mag overschaduwen. Bewezen ervaring, kennis en kunde van al onze medeburgers moet daarbinnen (meer dan nu het geval is) een rol van betekenis krijgen.

– Een hoofdrol bij alle beslissingen is weggelegd voor het streven naar een dynamische, gezonde en evenwichtige maatschappij waarbij het oog voor duurzame gezondheid van de bevolking (fysiek, mentaal en leefomgeving) als primair uitgangspunt wordt genomen, materiële zaken zijn secundair.

 

Door het ondertekenen van dit manifest verklaart de ondertekenaar dat Ouderen Politiek zoals de vereniging Ouderen Politiek Actief (OPA) die in dit document vastgelegd heeft te ondersteunen. Men zal streven om daar waar mogelijk de genoemde basisvoorwaarden qua politieke uitvoering actief na te leven, toe te passen en te verkondigen.

 

Vereniging Ouderen Politiek Actief (OPA)                                     Partij Vrij Almelo

Dick Schouw,                                                                                      Harry de Olde,

Voorzitter                                                                                              Fractievoorzitter

logo-groot

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Partij Vrij Almelo ondersteunt manifest Ouderen Politiek Actief”

  1. frank schreef:

    Mensen die een hoge leeftijd bereiken, zitten veelal thuis. Veel ouderen verliezen zo gaandeweg
    het contact met anderen, met de maatschappij, met het leven. Neem drempels weg zodat het leven toch de moeite waard blijft voor eenzame ouderen.

Leave a Reply