Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Wat doet Tubantia toch (ingezonden)

 

2011-09-15_krant

 

Ik sta versteld van ons regionaal krantje Tubantia. Hoezo zijn ze verbaasd dat de abonnees weglopen. Waar is de tijd dat er nog journalisten de dienst uitmaakten op de redactie. Waar zijn de opvolgers van Albert Holterman en Gerard Smink? Zij die op hun eigen manier de krant een eigen gezicht gaven. De huidige redactie lijkt een spreekbuis van het Almelose college te zijn. Hebt u de laatste tijd een stukje van kritiek gelezen over de Almelose regering? Nee dus. Ze doen liever rumoer op donderdag in de bieb waar geen mens naar luistert. Je hoeft er als fotograaf maar één keer naar toe te gaan voor de foto’s want het zijn iedere week dezelfde raadsleden die aanwezig zijn. Waar zijn de gewone inwoners van Almelo? Waarom geen maand van van de armoede organiseren, met andere organisaties, zoals vroeger en aandacht schenken aan het groeiende aantal gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Van kunstonderwerpen kunnen mensen niet eten. De politiek mag rustig weer op zijn verantwoordelijkheid worden gewezen. Ze zijn verplicht zich wat van het lot van die mensen die zich aan de onderkant van de maatschappij bevinden zich in te zetten. Een scherpe pers zou in staat moeten zijn de gemeenteraad wakker te houden. Waarom geen aandacht schenken aan de vele burenruzies in onze stad. Vele pesterijen drijven mensen soms tot wanhoop en een krantenartikel kan er toe bijdragen dat deze mensen in beeld komen. De journalistiek heeft de plicht misstanden te constateren en er over te berichten. Het leven van een journalist bestaat niet uit een drankje en een hapje met bestuurders zonder het van de kritische kant te bekijken. In de Almelose politiek komt hoofdzakelijk de coalitie aan het woord en wordt de oppositie min of meer doodgezwegen. Dat de hoofdredactie in Enschede dit allemaal toestaat wil er bij mij niet in.

Dick Dooren

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Wat doet Tubantia toch (ingezonden)”

  1. Sjoerd Visser schreef:

    Het gaat in de politiek (en verder) tegenwoordig niet meer om andermans belang…behalve bij een praatje die verdere bezuinigingen moeten doen rechtvaardigen.
    Het gaat voornamelijk om het geld binnenharken en het eigenbelang…in die combinatie. Al wil men met vele veelbelovende doch ongegarandeerde toekomstvoorspellingen menig mens anders doen geloven. Helaas: de realiteit toont telkenmale de echte waarheid!

Leave a Reply