Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Almelo van toen; sudderen op petroleum

 

Beste lezers,

Niemand wil natuurlijk de nare zaken van “die goede ouwe tijd” weer terug. Maar zo aan het eind van het oude jaar kan een beetje nostalgie geen kwaad vind ik…..Dat soort dingen zie ik graag om mij heen, in plaats van al die peperdure maaltijden….

Hieronder een afbeelding van een Almelose dame die het eten bereidt op een petroleumstel. De plaat dateert uit 1950. Toen was er nog weinig aan de hand in Almelo. Geen gezeur over lastige ondernemers, geen dwingende dwangsommen, geen poortaffaire, geen achterkamertjes, kortom, een tamelijk stabiel Almelo, als u het mij vraagt.

Harry de Olde

 

koken1950-600x446

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Almelo van toen; sudderen op petroleum”

 1. Frank schreef:

  Petroleum werd pas in 1851 voor het eerst commercieel gewonnen. Dit nostalgische tafereeltje is ooit ook vastgelegd op de gevoelige plaat.

 2. S van H schreef:

  Weet je het nog……
  Vader in de rookstoel , pinda,s doppen op zaterdagavond, vlees dat uren stond te sudderen in een pan op het petroleum stelletje……

 3. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Ik gebruik hem nog steeds

Leave a Reply