Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Hoe nu verder Almelo

 

IMG_3834

Het Almelose college

 

Ik zit wel eens te denken hoe we Almelo op een mooie manier kunnen veranderen. Moeten we bovenaan beginnen. College wegsturen en onwillige ambtenaren idem dito. Kan Almelo niet uit de EU? Grapje. De meeste Oost-Europese landen willen in de EU komen, omdat dit (veel) geld oplevert. En kijk: de EU-landen maken daar ook nog “reclame” mee als of we hier nog geen problemen genoeg hebben. Intussen blijkt die beroemde EU-solidariteit alleen maar over nationale voordelen te gaan; zelfs Nederland verdedigt haar lidmaatschap daarmee. Geheel ten onrechte, want de feiten geven een volstrekt ander beeld. De EU- dus ook Nederland- betaalt ook de salarissen voor Palestijnse ambtenaren die niet werken. Dan blijft de bevolking daar rustig, vindt Thijs Berman (PvdA). Hoezo, is “ambtenaar” daar een ander woord voor terrorist die moet afgekocht? Intussen wordt duidelijk hoe het begrotingstekort is ontstaan, want ook Turkije en andere externe regimes worden op grote schaal “gesponsord”. In januari a.s. zal de veiligheid weer afnemen in onze stad. Je houdt toch je hart vast als straks ook de zigeuners uit Roemenië ons met een bezoek komen vereren. De Polen weten hoe ze onze huizen en auto’s open kunnen breken en alles verdwijnt naar het Oostblok. Deze week viel me op dat de glasvezelkabels hoofdzakelijk door Polen wordt gelegd. Waar zijn de Almelose werkelozen die op zoek zijn naar werk? Aanbestedingen moeten worden gedaan met de verplichting dat de Nederlandse werkelozen als eerste worden aangenomen. Vooral jongeren om arbeidservaring op te doen. De Partij Vrij Almelo zal zich hier voor inzetten want wij pikken het niet langer. De rijen groeien maar bij de voedselbank en de stadsbank wordt men overspoeld door mensen die het financieel niet meer redden. En dan Wawollie. Daar worden door de wethouder 55 mensen op straat gezet die veel plezier hadden in hun werk. De rapporteringsrapporten zouden niet op tijd zijn ingevuld. Of zou het college denken de rechter te helpen met zijn/haar uitspraak. Laat de wethouder dan ook  het kringloopbedrijf Oud en Nieuw in de Bornerbroeksestraat onder de loep nemen. Daar werken veel mensen die echt veel begeleiding nodig hebben maar er is één bedrijfsleider voorradig die dat in goede banen moet leiden. Mensen die drugverslaafd zijn hebben het daar moeilijk en het kan zomaar zijn dat er iemand aangewezen wordt om met een cliënt naar de koffieshop te rijden voor een zakje wiet, zodat hij- zij rustig wordt. Daar ligt dus voor de wethouder ook een schone taak hier orde op zaken te stellen.

Ik wens u prettige feestdagen en een goed 2014. Stem in maart Partij Vrij Almelo voor een rechtvaardig Almelo.

Dick Dooren

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Hoe nu verder Almelo”

  1. Melina schreef:

    Natuurlijk willen ze allemaal in de EU, en zoveel mogelijk geld binnen halen, en wij maar steeds onze welvaart inleveren. En bovenal wij betalen per huishouden ons blauw aan de EU, daarom zitten hele gezinnen aan de grond, ondernemers die failliet gaan, hordes die naar de voedselbank e.d lopen.
    En mensen het eind is nog niet in zicht want als het aan onze overheid ligt gaan we met zijn allen massaal creperen van de ellende en alleen de mensen met geld profiteren hiervan en verrijken zich over de rug van de gewone bevolking.
    Mijn advies: massaal emigreren!

Leave a Reply