Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Hondenspeeltuin in Almelo

Bloemetje 01

Omheind hondenlosloopterreintje aan de Grotestraat Zuid

 

In Rotterdam is men gestart met een permanente Hondenspeeltuin. Mede omdat er in een kwart van de Nederlandse bevolking gezinnen met een hond zijn. Zij hebben behoefte aan veilige, schone en leuke losloopgebieden.

Deze hondenspeeltuin moet gezien worden als een openbare ontmoetingsplek in de wijk voor zowel hondenbezitters als niet-hondenbezitters. Het is een omheind losloopgebied waar honden zonder riem contact hebben met andere honden en waar hun baasjes in contact komen met andere buurtbewoners. Ontmoeten, een gesprek voeren zonder dat men zich zorgen hoeft te maken om de hond is de insteek. Het moet een plek worden waar het voor dier en mens aangenaam vertoeven is.

Een hondenspeeltuin is een omheind terrein met een toegangspoort dat  24 uur per dag toegankelijk is  voor een ieder die dat wil. Lekker vrij buiten spelen op een veilig terrein, zonder last te hebben van druk verkeer. Het mooiste zou zijn dat er op vaste tijden en dagen een beheerder (vrijwilliger) aanwezig is, die dan toezicht gaat houden, en wat klein onderhoud verricht. Hij zal ook belast worden met het opruimen van de “losse” speeltoestellen/speelgoed.

Als het aan de Partij Vrij Almelo ligt komen er in Almelo op meerdere plekken in de stad van deze hondenspeeltuintjes.

http://hondenspeeltuinbello.nl/

 

hondenspeeltuin_bello_277_3511

 

http://www.vrijalmelo.nl/2010/08/hondenspeeltuin-2/

 

Op dit moment is er al een omheind losloopterreintje gerealiseerd door “Beter Wonen” gelegen in de nabijheid van de Grotestraat-Zuid tegenover de winkel van Bolletje.

Bloemetje 06

 Een paar speelwerktuigen er in……

 

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Hondenspeeltuin in Almelo”

  1. frank schreef:

    Een bewust-zijn dat mede door goed na te denken bereikt kan worden

Leave a Reply