Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Kerstmis, een gezellige tijd van lichtjes, en……er zijn voor de medemens

 

n-CHRISTMAS-LIGHTS-large570

 

In deze donkere dagen voor de kerst is het goed eens stil te staan bij hen die het niet zo breed hebben en zij die hun schouders zetten onder acties om het leed van de medeburger te verlichten, zonder daarbij zich zelf te ontzien, kortom die mannen en vrouwen die slechts een ding voor ogen hebben “hoe help ik mijn medemens”.

Toch weten veel mensen eigenlijk niet eens wat kerstmis precies is, of dat ze hier eigenlijk niet zoveel bij stil staan. Als ik heel eerlijk ben sta ik er zelf ook niet zo heel erg veel bij stil dat kerstmis de geboorte van Jezus is. Maar waar ik wel ontzettend stil bij sta, altijd speciaal rond kerstmis, is vrede, respect en liefdevol omgaan met de medemens. Het mag dan afgezaagd klinken maar ik vind dit echt heel erg belangrijk, en als iedereen dit even belangrijk zou vinden dan zou de hele wereld een betere wereld zijn.

Maar velen zijn slachtoffer van deze hebzuchtige maatschappij geregeerd door de politici en elite, waaronder moeders met kinderen die naar de voedselbank moeten gaan om te overleven of de zwervers die buiten gesloten zijn door de maatschappij. Laten we hopen dat er een einde komt aan dit elite plunder systeem wat heerst zodat ook de zwakkeren voedsel hebben en een dak boven hun hoofd.

Anderen helpen of er voor anderen zijn hoeft helemaal niet altijd met geld te maken te hebben. Iemand helpen bij iets wat hij of zij niet kan, een praatje maken met iemand in een verpleeghuis die veel alleen is, of slechts een glimlach kan al ontzettend veel betekenen voor een ander.

Nog even en we beginnen met de kerst, een mooie tijd om met zoiets te beginnen, en wie weet wat er uit voortvloeit.

Harry de Olde

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Kerstmis, een gezellige tijd van lichtjes, en……er zijn voor de medemens”

  1. Melina schreef:

    Dit is iets waar ze bij de overheid doof voor zijn, zolang er nog teveel mensen in armoede en van de voedselbank moeten leven is het helaas niet voor iedereen een fijne kerst.

Leave a Reply