Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Oliebollen eten in Dienstencentrum De Riet

 

Oliebollen eten bij Dienstencentrum de Riet 30-12-2013 -A

Dienstencentrum De Riet 

 

Vandaag de 30e  december 2013…zo vlak voor oud en nieuw…was de Partij Vrij Almelo uitgenodigd om samen met de bezoekers en de werkgroep voor behoud van het Dienstencentrum oliebollen te eten. We hebben die uitnodiging van harte aangenomen.

We zijn dan ook warm onthaald, wat ons erg fijn warm gevoel gaf.

Na wat gesprekken te hebben gevoerd met enkele bezoekers kwam er nog een toespraak van Gerard Nakken (Scoop Welzijn) die enkele verhaaltjes vertelde die als doordenkers bedoeld waren. Ook zijn dank aan de werkgroep onder leiding van Hendry Bosch en in samenwerking met Partij Vrij Almelo kwamen is ons ter ore gekomen, waarvoor hartelijk dank. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat we blij waren met de andere partijen die vóór behoud van Dienstencentrum de Riet hebben gestemd !

Nadat allen van de lekkere en licht knapperige olie- en krentenbollen hadden genoten en de toespraak was afgelopen kwamen we weer in gesprek met enkele bezoekers van de Riet. Men is vooral onzeker over de toekomst…nu regeringen blijven afnemen van de mensen. Wat jammer dat mensen dit (op hun leeftijd nog) moeten ervaren: zoveel gedaan en betaald aan de overheid maar nog blijkt het voor de overheid niet genoeg te zijn.

Al met al toch een gezellige middag met een leerzame noot.

Hieronder 1 van de verhaaltjes die we graag plaatsen.

Sjoerd Visser

 

Oliebollen eten bij Dienstencentrum de Riet 30-12-2013 -H

Verhaal over liefde en het hondje  (Gerard Nakken)

 

Een boer had enkele jonge hondjes die hij nog moest verkopen, hij schilderde een advertentie op een bord met de tekst “4 puppies te koop” en zette dit aan het begin van zijn erf aan de kant.

Toen hij de laatste spijker in het bord sloeg werd hij aan zijn overal getrokken en hij keek naar beneden in de ogen van een kleine jongen.

“Meneer” zei de jongen, “ik wil één van uw puppies kopen”. “Wel” zei de boer, terwijl hij met zijn hand achter in zijn nek wreef, “deze puppies hebben heel goede ouders en kosten aardig wat geld”.

De jongen liet even zijn hoofd hangen.

Toen reikte hij diep in zijn broekzak en haalde een handvol kleingeld voor de dag en liet het aan de boer zien.

“Ik heb 39 eurocent, is dat genoeg om te kijken?”.

“Zeker” zei de boer en hij floot een deuntje.

“Dolly”, riep hij, en uit het hondenhok en over het erf rende Dolly naar de boer toe, gevolgd door 4 kleine bolletjes wol.

De kleine jongen drukte zijn gezicht tegen het hek en zijn ogen straalden van verrukking.

Terwijl de honden naar het hek kwamen rennen, zag de jongen nog iets bewegen in het hondenhok.

Langzaam verscheen er nog een bolletje wol, maar deze was zichtbaar kleiner dan de andere hondjes.

Op zijn achterpootjes gleed het bolletje het hok uit en op een wat onhandige manier begon het hondje vooruit naar het hok te hobbelen, terwijl het zijn best deed de andere hondjes bij te houden.

Ik wil dat hondje hebben” zei het kleine jongetje, terwijl hij naar de waggelende hond wees.

De boer knielde naast het jongetje neer en zei: “Jongen, je wil dat hondje echt niet, het is nooit in staat om te rennen of te spelen, zoals die andere hondjes kunnen”.

Toen deed de jongen een stap naar achteren, bukte zich en begon een broekspijp op te rollen.

Terwijl hij dit deed werd een stalen beugel zichtbaar aan beide zijden van het beentje van de jongen, die vastgemaakt zaten aan zijn speciaal gemaakte schoentje.

De boer aankijkend zei hij: “Weet u meneer, ik kan zelf ook niet zo goed rennen en hij heeft iemand nodig die hem begrijpt”.

Met tranen in zijn ogen boog de boer voorover en pakte het kleine puppy op.

Hij hield het heel voorzichtig vast toen hij het puppy aan de kleine jongen gaf.

“Hoeveel kost het?” vroeg de kleine jongen.

“Niets, het is gratis”, zei de boer, “er is geen prijs voor liefde”.

 

Oliebollen eten bij Dienstencentrum de Riet 30-12-2013 -B

Oliebollen eten bij Dienstencentrum de Riet 30-12-2013 -F

Oliebollen eten bij Dienstencentrum de Riet 30-12-2013 -E

Oliebollen eten bij Dienstencentrum de Riet 30-12-2013 -D

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Oliebollen eten in Dienstencentrum De Riet”

  1. Sjoerd Visser schreef:

    Wij danken iedereen voor het vertrouwen !!!

Leave a Reply