Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Statushouders blijven komen in Almelo

 

raad8529-64-600x398

Raadszaal gemeente Almelo

De woningcorporaties is gevraagd om nieuwe statushouders niet meteen als woningzoekende in te schrijven.

Het verzoek van de gemeente aan Beter Wonen en St.Joseph is één van de manieren waarop Almelo probeert de toestroom van statushouders in te dammen. Statushouders zijn vluchtelingen die in ons land mogen blijven. De rijksoverheid verplicht de gemeenten een minimum aantal statushouders te huisvesten, maar Almelo zit daar ver boven. Veel statushouders hebben een bijstandsuitkering en dat kost de gemeente op jaarbasis 1,7 miljoen euro.

Bron: TCTubantia, vrijdag 6 december 2013.

 

REACTIE:

De Partij Vrij Almelo heeft in talloze analyses continu vragen gesteld waarom er steeds sprake was van grote overschrijdingen van het van rijkswege opgelegde quota statushouders, of in meer herkenbaar Nederlands: Asielzoekers.

Al die keren dat de Partij Vrij Almelo hierover vragen stelde, zweeg het college en frustreerden hiermede de democratische rechtsgang in de gemeenteraad. Dit is des te meer frustrerend voor Mevrouw Kuijk-Verweg als wethouder Sociale Zaken dat Almelo hierdoor steeds meer sociaal-economisch uit balans raakt.

Inmiddels is gebleken is dat deze jaarlijkse, van rijkswege onrechtmatige overschrijdingen, hebben geleid tot een historisch dieptepunt, namelijk het feit dat Almelo inmiddels bovenaan het lijstje staat van alle 408 gemeenten in ons land.

Tegelijkertijd wordt het duidelijk dat Almelo zich met deze onrechtmatige overschrijding zich politiek regelrecht in de eigen voet heeft geschoten want Almelo heeft zich uiteraard volstrekt onmogelijk  gemaakt als subsidiegerechtigde bij de Rijksoverheid èn geloofwaardige gesprekspartner over de MAU-gelden.

Onlangs trachtte de VVD met het oog op de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen, door een artikel in de lokale media, alsnog de vermoorde onschuld te spelen met veel selectieve verontwaardiging over deze jarenlange onrechtmatige overschrijdingen.

De VVD vergeet echter gemakshalve het feit dat zij als coalitiepartij onverkort mede-verantwoordelijk is en blijft !

Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Statushouders blijven komen in Almelo”

  1. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

    Is toch absurd dat een Gemeente Almelo er maar meer op blijft opnemen als nodig hoeft te zijn, straks worden wij net zo onleefare stad als Rotterdam,Amsterdam,Den Haag en Utrecht

Leave a Reply