Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Teleurstellende bijeenkomst armoedepact Almelo

 

Jaarconferentie Armoedpact Almelo - 13

 

Ik had goede hoop dat instanties nader tot elkaar waren gekomen wat samenwerking betreft. Niets is minder waar, sommige instellingen wisten niet eens dat er een sociale agenda is. Aandacht voor de Almelose gezinnen die niets maar dan ook niets te besteden hebben was er niet genoeg. Vaak hebben ze niet genoeg geld om te eten en hebben meestal kinderen die nog in de zomerkleren lopen. Daar werd terloops over gepraat. Ervaringen uitwisselen, ook niet. Het ging erom elkaar te vertellen hoe goed ze het deden en hoe gemotiveerd ze waren. Ik schrok van het aantal instellingen die er zijn in Almelo en wat kost dat niet. Instellingen met een eigen bestuur en soms ook nog met een raad van toezicht, dat allemaal betaald moet worden. Iedereen praat in zijn eigen straatje maar ik heb niet één moment gehoord dat de cliënt centraal moet staan en wat haar/zijn wensen zijn. Iedereen gaat uit van eigen kunnen. Daar wil ik niet aan twijfelen maar we hebben geen van allen de wijsheid in pacht. Er waren zelfs geen mensen uitgenodigd waar het om gaat. Had iedereen zich een voorstelling kunnen maken over de werkwijze die gehanteerd wordt. Maar ja, zoveel instellingen en de mensen lopen toch met hun problemen tegen een muur op, dat is de werkelijkheid. Traag werkende overheidinstanties waar deze mensen het slachtoffer van worden. Er was zelfs nog een boodschap van PvdA staatssecretaris Jetta Klijnsma die zelf meewerkt aan een beleid dat deze mensen aan de onderkant van de maatschappij doet belanden. Niet geloofwaardig deze dame. Over de voedselbank werd zelfs bijna niet gesproken. Dit was een middag geweest waarin alle instellingen een vuist hadden kunnen maken richting de overheid voor meer geld. Maar wat is dan de rol van de gemeente. de gemeente wacht af en laat het zo maar doorsudderen tot 2015. Dan moeten zij de regie overnemen en als ze dat goed doen kan er dan orde op zaken worden gesteld. Al die instellingen op één hoop gooien en tot een eenheid maken. De mens hoort centraal komen te staan en dat heb ik vanmiddag gemist.

Dick dooren

http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/12/pvdaer-jetta-klijnsma-maakt-einde-aan-sociale-rechtsstaat/

 

COEN1398

COEN1396

Jaarconferentie Armoedpact Almelo - 01

COEN1440

Jaarconferentie Armoedpact Almelo - 08

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

4 Comments to “Teleurstellende bijeenkomst armoedepact Almelo”

 1. dick dooren schreef:

  Als aanvulling. Het blijkt dat bij vele organisaties een vergadercultuur bestaat. Bij de PVA trekken vele mensen aan de bel voor hulp. Ja, dan vraag je je af, wat doen die instellingen dagelijks. Vergaderen dus.

 2. frank schreef:

  Te veel gouden kansen, langdurig wikken en wegen en niet tot actie komen.

 3. harry schreef:

  Er komen steeds meer nieuwe spelers in het welzijnswerk, waardoor de rol van
  welzijnsorganisaties niet duidelijk is en teveel professionals ‘achter de voordeur’
  komen zonder goed samen te werken.
  Teveel hulpbehoevende bewoners zijn nog steeds onzichtbaar.

 4. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Nederland heeft een vergader cultuur om het vergaderen, en waar het werkelijk om moet gaan is dan helaas niet belangrijk lijkt het wel.

Leave a Reply