Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Afvalinzameling (raadsvergadering 14-01-2014)

naamloos

 

Voorzitter,

De Partij Vrij Almelo wil de wethouder bedanken voor zijn inspanningen wat betreft het willen veranderen van de afvalinzameling. Wij begrijpen dat er iets aan het inzamelen van het afval moet gebeuren, en dat er tevens gekeken wordt naar de kosten die hiermee gepaard gaan. Wij hebben in diverse wijken met een aantal willekeurige burgers gesproken, en hen gevraagd naar hun mening hierover. Wij hebben geluisterd en zijn tot de conclusie gekomen dat het grootste gedeelte van de Almelose inwoners niet zit te wachten op de voorgestelde plannen. Dat er iets gedaan moet worden aan het afval beleid dat is wel duidelijk voor de Partij Vrij Almelo. Maar laten we het dan in kleine stapjes doen. En dan kijken hoever we in de toekomst kunnen gaan.

Ook willen wij de wethouder er op attent maken dat niet elke in het begin succesvol lopende proef uiteindelijk  ook op langdurige termijn tot de gewenste positieve resultaten leidt. Wij vinden dat er veel te snel na een succesje met één proef een beleid veranderd wordt. Wellicht zou er ook nog in een andere wijk met een andere bevolkingssamenstelling zo’n proef gehouden moeten worden alvorens te snel een nieuw afvalbeleid in te voeren en de conclusies uit één wijk te volgen.

Wij kunnen ondanks de noodzaak helaas niet instemmen met voorgestelde beleidswijziging. Wel hoopt de Partij Vrij Almelo dat er toch verder gekeken wordt naar een andere manier van inzamelen, die wél voor positieve reacties en gedachten zorgen bij de inwoners van Almelo.

Dank voor uw aandacht.

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply