Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Bejaarden zijn beter af in de gevangenis

oud

 

Er wordt te veel bezuinigd op de ouderenzorg. Zijn we allemaal over eens. Het babinet Rutte-Asscher voert op bevel van Brussel een schrikbarend aantal bezuinigen op de ouderenzorg door. Het sluiten van verzorgingshuizen, het halveren van de thuiszorg, een kwart korting op de dagbesteding, een enorme verhoging van de eigen bijdragen en het halveren van de inkomenscompensatie, het is allemaal op bevel van ongekozen Brusselse bureaucraten. Een wasstraat voor senioren, is dat de toekomst binnen de ouderenzorg? Hulpverleners en deskundigen houden hun hart vast. Sinds 1 januari komen ouderen met de indicatie “zorgzwaartepakket (ZZP) 3′, het verzorgingshuis niet meer in. Het zijn veelal tachtigplussers die moeilijk ter been zijn, weleens iets vergeten of hulp nodig hebben bij het uit bed komen, bij het douchen of bij de maaltijd. De bezuinigingsdrift van Rutte-Asscher kunnen achteraf leiden tot meer kosten voor mensen die huishoudelijke zorg nodig hebben.

Bejaarden zouden zo bezien veel beter af zijn in de gevangenis. Ook omdat alle Mohamed B’s en Volkert van der G’s een veelvoud kosten van de ouderenzorg. Terwijl alle Mohamed B’s en Volkert van der G’s dagelijks gelucht worden en waar in penitentiaire inrichtingen recreatie een dagelijkse kost is. Ze leven in die P.I’s dan ook als God in Frankrijk terwijl er bij het verzorgen van ouderen een stopwatch in de hand gehouden wordt. Zijn de 15 minuten voorbij en redden ze het niet meer in hun tijd blijven ze maar de hele dag in hun luier liggen met de deur dicht. Waarom dan niet vele bejaarden verplicht op een 4 sterren verzorgings cruiseschip rond de middellandse zee? Het is vele malen goedkoper, plezieriger, gezonder et cetera. De reis van de wieg naar het graf wordt steeds langer. Hoe positief dat enerzijds ook is, de grimmige werkelijkheid is dat de laatste loodjes altijd het zwaarst zijn, te zwaar om zelf te dragen. En dan te bedenken dat er 4 miljard naar het buitenland gaat voor huursubsidie, kinderbijslag enz.

Mensen wordt wakker en straf de landelijke politiek 19 maart af. Stem Partij Vrij Almelo, een warm nest die voor alle mensen opkomt.

Sluit 19 maart een lenteakkoord met ons. Wij stellen u niet teleur.

Dick Dooren

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply