Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
PVA ondersteunt algemene uitgangspunten Ouderen Politiek

rietGLR_0434-64

Ook ouderenwelzijn is voor PVA belangrijk

 

De Partij Vrij Almelo is een samenwerking aangegaan met Ouderen Politiek Actief (OPA). De PVA verwacht met de landelijke steun van OPA nog beter ook de belangen van ouderen te kunnen behartigen. De Partij Vrij Almelo is een volkspartij, die het welzijn van alle inwoners van de gemeente Almelo voor ogen heeft en daar horen dus ook ouderen bij. Helaas raken steeds meer ouderen in de knel. Leeftijdsdiscriminatie, ouderenzorg en ouderenhuisvesting zijn enkele onderwerpen waar wij ons de komende jaren voor gaan inzetten. Ouderen verdienen onze speciale aandacht. Omzien naar elkaar is voor ons een heel belangrijk speerpunt.

 

De 5 algemene uitgangspunten van Ouderen Politiek die wij in dit manifest onderschrijven en nastreven zijn:

  • Leeftijdsdiscriminatie dient op alle fronten bestreden te worden
  • Ouderen moeten weer actief mee gaan doen aan het politieke proces. Ze zijn thans ondervertegenwoordigd in beslissingsorganen. Een betere vertegenwoordiging van de ouderen in de politiek wordt actief nagestreefd en
    overal waar mogelijk bevorderd.
  • Respect tussen jong en oud is een voorwaarde voor een gezonde samenleving. Het actief overbruggen van de verschillen in opinie en levenshouding tussen de generaties is een taak waaraan continue gewerkt zal worden.
  • Kennis en gezond verstand (wijsheid) dienen als basis genomen te worden bij alle politieke beslissingen waarbij het korte termijn belang, het lange termijnbelang niet mag overschaduwen. Bewezen ervaring, kennis en kunde van al onze medeburgers moet daarbinnen (meer dan nu het geval is) een rol van betekenis krijgen.
  • Een hoofdrol bij alle beslissingen is weggelegd voor het streven naar een dynamische, gezonde en evenwichtige maatschappij waarbij het oog voor duurzame gezondheid van de bevolking (fysiek, mentaal en leefomgeving) als primair uitgangspunt wordt genomen, materiele zaken zijn secundair.

Door het ondertekenen van dit manifest verklaren wij de Ouderen Politiek zoals de vereniging Ouderen Politiek Actief (OPA) die in dit document vastgelegd heeft, te ondersteunen. Wij zullen er naar streven om daar waar mogelijk de genoemde basiswaarden qua politieke uitvoering actief na te leven, toe te passen en te verkondigen. Ondertekenaars mogen het OP-logo gebruiken zolang zij het manifest eer aan doen.

Ondertekening: Partij Vrij Almelo

OPAlogoAlmelo (2)

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply