Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Zembla brengt ouderenmishandeling in beeld
Categories: Veiligheid

 

imagesH23PVKJX

Naar schatting 200.000 ouderen worden elk jaar slachtoffer van ouderenmishandeling. Angst, schaamte en afhankelijkheid belemmeren ouderen om deze mishandeling kenbaar te maken. Een landelijke voorlichtingscampagne onder ouderen en hun omgeving gaat ouderenmishandeling bespreekbaar maken.

Ouderenmishandeling kan fysiek, psychisch, seksueel, financieel of verwaarlozing zijn. Vaak is deze mishandeling het gevolg van ontspoorde zorg, maar opzettelijke mishandeling komt ook voor. De ouderenorganisaties zijn samen met de rijksoverheid een campagne gestart om ouderenmishandeling met volle kracht te bestrijden. Op de radio worden op dit moment verschillende spotjes over ouderenmishandeling uitgezonden.

Op donderdag 16 januari was op Nederland 2 bij Zembla een item te zien over ouderenmishandeling. Professionals uit het veld vrezen voor een toename van ouderenmishandeling als gevolg van bezuinigingen in de ouderenzorg, blijkt uit het tv-programma Zembla. Ook het Ouderenfonds was in de uitzending.
                                                                                                                                                                 http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1390053
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply