Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Baan van ontslagen ambtenaar Almelo wegbezuinigd

Gemeentehuis-door-ons-1024x685-600x401

Gemeentehuis Almelo

 

Henk Beijers, archivaris bij de gemeente Almelo, heeft bezwaar ingediend tegen het opheffen van zijn functie. Beijers kreeg in 2011 strafontslag, maar heeft dit al meerdere malen met succes aangevochten. De gemeente Almelo laat het er niet bij zitten, maar bezuinigt zijn functie nu ook weg.

Link ontslag en opheffing functie
Advocaat Diederik Briedé vindt het raar dat de gemeente Almelo in de brief waarin zij zijn cliënt Henk Beijers mededeelt dat zijn functie wordt opgeheven, waardoor hij herplaatsingsambtenaar wordt, schrijft dat dit niets te maken heeft met zijn ontslagzaak. ‘Dat is helemaal niet nodig. Schrijf dan alleen dat zijn functie vanwege een reorganisatie wordt opgeheven. Ze konden het waarschijnlijk niet laten hem een trap na te geven. Als het links niet lukt, gaan ze het rechts proberen. Die link is dan snel gemaakt.’

Al twee jaar volledig doorbetaald
De gemeente legt zich namelijk niet neer bij verschillende rechterlijke uitspraken die Beijers gelijk geven. Hij mocht niet ontslagen worden en wordt daarom al sinds zijn strafontslag van november 2011 volledig doorbetaald. ‘Dat komt neer op ongeveer 45 duizend euro per jaar’, antwoordt hij desgevraagd. Hij mag het stadhuis echter niet in, vertelt zijn advocaat. ‘De gemeente vindt het niet wenselijk dat hij weer aan het werk gaat, maar ze zeggen niet waarom niet.’

Lees verder:

http://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/ontslagen-ambtenaar-almelo-wegbezuinigd.9207938.lynkx?utm_source=BB%202014-02-26&utm_medium=link&utm_campaign=nieuws

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Baan van ontslagen ambtenaar Almelo wegbezuinigd”

  1. Sjoerd Visser schreef:

    Er is door de gemeente Almelo al ontzettend veel verklooid. Het vertrouwen is gedaald tot een dieptepunt. Dat is al bijna 20 jaar zo. Opvallend is ook dat de schuld “nooit bij de gemeente ligt”. Deze gemeente misbruikt hun macht en zadelt anderen op met moeilijkheden. Fatsoenlijkheid is weg, eerlijkheid kom je sporadisch tegen en de bestuurlijke gang van zaken is bedroevend, en meestal in het nadeel van de burgers! Pas als er protesten komen dan kan men ineens wel (met de nodige tegenzin) EEN HEEL KLEIN BEETJE varanderen. Maar ondanks alle “leermomenten” van alle rekenkameronderzoeken gaat men stug door als ervoor, heeft men blijkbaar niets geleerd van die leermomenten/kritiek. Het is jammer dat een kleine groep mensen het (over)leven in Almelo zo onmeunig onplezierig en moeilijk maakt.

Leave a Reply