Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Dick Dooren over het debat in Rumoer op donderdag 13 februari 2014

PVA_banner728x90IMG_9092Dick Dooren

 

Vol verbazing stond ik daar.

  

Een paar jaar niet actief in de politiek en dan een debat.

Er is niets verandert.

Elkaar proberen de vlooien af te vangen maar dit allemaal zonder inhoud.

 

Wat hebben deze partijen de afgelopen vier jaar gedaan? Waar praten ze over en wat hebben ze allemaal laten liggen. Er was één partij die altijd wel een mening had, natuurlijk de Partij Vrij Almelo. Andere partijen weten nu weer hoe ze u naar de mond moeten praten met het oog op de verkiezingen. Raadsleden die 3 raadsperiodes in de gemeenteraad zitten zijn geen uitzondering. Hebben deze raadsleden gezorgd voor een steeds beter opererend gemeentebestuur? Een betere democratie? Of voor concrete resultaten voor de inwoners van Almelo? Wat mij betreft niet! Bepaalde bewindslieden gebruiken dezelfde nietszeggende termen en frasen. Is dit “jargon” nodig om bij de partij omhoog te vallen of werd het hen aangeleerd door pr-goeroe?

 

Volksvertegenwoordiger zijn is geen vak of ambacht. Het is een roeping, een overtuiging om op te komen voor het belang van anderen en niet het belang van jezelf voorop te stellen.

De kennis, de kunde, het parlementair geheugen van een gemeente, zoals Remkes dat noemt zijn niet in één individu te vinden. Een goede volksvertegenwoordiger zoekt naar kennis, kunde, ervaring, nieuwe ideeën en meningen in de samenleving en brengt dat allemaal samen in de gemeenteraad. En met andere net zo bevlogen volksvertegenwoordigers kom je dan tot goede besluiten en een beter gemeentebestuur. Wat vooral opvalt is de hoge toon van het debat. Ineens is iedereen gespeeld verontwaardigd. Ineens is een kleine opmerking symbolisch voor ‘de PvdA’, ‘de VVD’ of voor het CDA. Tegenwoordig worden dit soort debatten ook gevoerd op Twitter. Daar is iedere politicus verontwaardigd over onrecht (of zijn concurrenten) en jubelend over zijn zelfgedraaide hersenspinsels.

Ook Dagblad Tubantia heeft een wisselende mening.

In het debat in de bieb kwam ook SCOOP te sprake. Dit is het miljoenen verslindende bedrijf van Almelo voor “welzijnswerk”.

Gesproken werd over het bezoeken van ouderen in verpleeg- en bejaardenhuizen. Een bevlogen Tubantia redacteur riep direct vol vuur, ”dat is geen taak voor Scoop”!

 Laten we nu in Dagblad Tubantia kunnen lezen dat SCOOP op bezoek gaat bij eenzame ouderen. Hoezo niet partijdig?

O ja, bij de kwestie Stegehuis hebben ze ook de plank misgeslagen.

 

Geachte kiezer, prik door al dit soort toneelstukjes en borstklopperij heen en beoordeel ons op onze daden! Verkiezingen zijn geen Holland’s Got Talent, maar gaan daadwerkelijk over de toekomst van uw stad. Linksom, rechtsom of recht door zee maar stem wel Partij Vrij Almelo.

 Wij houden van onze stad.

U toch ook?

IMG_9108

Harry de Olde

IMG_9072

Rumoer

IMG_9070

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Dick Dooren over het debat in Rumoer op donderdag 13 februari 2014”

  1. frank schreef:

    Eerlijkheid duurt nog altijd het langst..

Leave a Reply