Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Oplaadpunten voor elektrische fiets? En de zorg?

elektrischefiets_C50D5F109624BA7EC1257A0F00562910_3

 

Duurzaamheid is een mooi woord. Iets wat ons allemaal aangaat. Een onderdeel daarvan is het plaatsen van fietsoplaadpunten. Nu het mooie weer er aan gaat komen, pakken weer meer mensen de fiets. Steeds vaker is dat ook een elektrische fiets. Deze fietsen worden aangedreven door een accu. Die accu kan leeg raken en moet dus opgeladen worden.

Maar nu komt het: er zijn in Almelo géén oplaadpunten voor deze fietsen. In Almelo is hier nog niet over nagedacht. De Partij Vrij Almelo wil hier op inspringen. De PVA gaat het college vragen om te onderzoeken hoe en waar deze oplaadpunten in Almelo geplaatst kunnen worden. In het centrum zou ook oplaadpunten voor elektrische auto’s moeten komen.

Over de zorg maakt de Partij Vrij Almelo zich nog steeds veel zorgen. Sinds het huidige kabinet horen en vernemen wij niets anders dan bezuinigingen.

De WMO lijkt geen Wet Maatschappelijke Ondersteuning meer te zijn, maar eerder Wet Meer Onrust. Er gaat veel veranderen binnen de zorg (WMO) en er moet dus ook bezuinigd worden. Begeleiding groep bestaat straks niet meer vanuit de AWBZ. Deze taak gaat naar de gemeenten (met bezuiniging). En dan zijn er ook nog eens de bezuinigingen binnen de thuiszorg. En ik denk dan aan mensen met een psychiatrisch ziektebeeld die met een beetje begeleiding zelfstandig wonen. Kan dit alles straks nog wel gerealiseerd worden als hierop ook bezuinigd wordt?

Er moet een vangnet komen, want niet iedereen heeft familie in zijn/haar nabijheid. We moeten voorkomen dat wij geen gemeente worden van verwaarlozing en vereenzaming. Geen kille samenleving. Denk hierbij ook aan de vele eenzame ouderen in onze stad. Hier wordt dan ook een bijdrage gevraagd van iedere inwoner, maar zeer zeker ook van politici die zich maximaal blijven inzetten voor een sociale en eerlijke samenleving.

De Partij Vrij Almelo zal zich hiervoor 100% inzetten. Stem daarom 19 maart a.s. op de Partij Vrij Almelo, u weet wel waarom.  

 

Dick Dooren

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Oplaadpunten voor elektrische fiets? En de zorg?”

  1. Gerrit schreef:

    Efiets oplaadpunten zijn onzinnig. Fiets opladen kan thuis en overal waar een stopcontact is. Meeste accu’s zijn gewoon afneembaar. Het mooie van een e-fiets t.o.v. een e-scooter is dat je met lege accu’s gewoon kan thuiskomen door te trappen!

Leave a Reply