Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Ouderen – Weg achter die geraniums!

logo pva

 

Een wapen dat iedereen tot zijn beschikking heeft waarmee we verandering kunnen bereiken door het gericht in te zetten is onze STEM bij verkiezingen.  De groep ouderen is groot – zeer groot zelf (50% van de kiezers is ouder dan 45 jaar en 25% is ouder dan 65 jaar).  Gezamenlijk vormen de ouderen dus een doorslaggevende stem. Om die gezamenlijke stem tot z’n recht te laten komen zal OPA actief werk maken van het verkondigen van wat wij noemen Ouderen Politiek. Wij zullen bestaande partijen vragen de Ouderen Politiek te omarmen en uit te voeren (zie ons manifest). Partijen die de Ouderen Politiek actief uitvoeren zijn herkenbaar aan het OPA-logo. Wij streven ernaar het logo zo’n bekendheid te geven dat dit een magneet werking gaat krijgen op de stemmen van kiezers. Wij richten ons in eerste instantie op de komende gemeenteraadsverkiezingen en op lokale partijen. Streven is in ALLE gemeenten minimaal één partij aan de OPA beweging mee te laten doen. Zover als we geen partijen vinden die voldoen zullen we zelf partijen oprichten (veelal onder de naam OPA). Een groot aantal bestaande partijen heeft al aangegeven zich bij de OPA beweging aan te sluiten. Ouderen die politiek actief willen worden kunnen dat dus doen bij die partijen.

Korte termijn doel

Ouderen – Weg achter die geraniums!

Wij hebben onze pijlen gericht op de GR14. Doel is om tijdens die verkiezingen de partijen die zich bij OPA hebben aangesloten of daar deel van uitmaken dusdanig krachtig te ondersteunen dat zij sterke verkiezingsuitslagen boeken die hen een positie in de coalitie oplevert zodat op die manier de stemmen daadwerkelijk invloed hebben gekregen op beleid. In de praktijk houdt dit in dat de OPA-partijen meer dan 10% van de stemmen zullen moeten halen om zicht te hebben op een plek in de coalitie.

En nu zult u zich afvragen: “Wat kan ik doen om dit te bereiken?”

Nou dat is heel eenvoudig:

Kom “weg achter die geraniums” en meldt u aan bij de partij die het ouderenbeleid van OPA actief wil ondersteunen.

 

opa

 Partij Vrij Almelo Lijst 7

 http://www.youtube.com/watch?v=NmtjzOG4Wmo&feature=youtu.be

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Ouderen – Weg achter die geraniums!”

  1. dick dooren schreef:

    Ik heb geen geraniums

Leave a Reply