Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De PVA is er voor alle inwoners van Almelo

CAM000803-438x600 (1)

 

Mijn naam is Melina van Katwijk. Ik ben geboren te Rotterdam en woon sinds 2007 in Almelo.

Ik ben geboren in een warm gezin, mijn vader was kleermaker en mijn moeder werkte halve dagen bij het groene kruis in de thuiszorg. Een arbeiders gezin dus.

Ik heb een broer en zus.

Ik heb van alles gedaan in mijn leven, teveel om hier allemaal te beschrijven. Enkele hoogtepunten……… ik heb gewerkt in de beveiliging en als zelfstandig ondernemer in diverse branches.

Ik ben 2007 in Almelo terecht gekomen, waar het niet altijd voor de wind ging. In die tijd leerde ik de voorman van de Partij Vrij Almelo, Harry de Olde kennen.

Dit kwam op mijn weg omdat ik toen zitting had, samen met een bevriende ondernemer uit Almelo, in een stichting die op kwam voor slachtoffers van loverboys. Vanaf dat punt werd er steeds meer mijn interesse gewekt in de politiek door de bedrevenheid van Harry de Olde. Toen hij uiteindelijk met de vraag kwam of ik iets wilde betekenen voor de Partij Vrij Almelo, omdat ik al enige malen mijn mening had geuit via de site van de partij en in enkele gesprekken met Harry de Olde, kon ik geen nee zeggen. Dit omdat de standpunten van de PVA met mij paralel lopen. Voordat ik ja had gezegd wilde ik mij eerst verdiepen in de standpunten van de partij. Dit voordat ik mijn naam aan de partij wilde verbinden. Ik kan mij uitstekend vinden in de standpunten van de Partij Vrij Almelo.

Wij zijn een partij die een ander geluid wil laten horen en misstanden graag aan de kaak stelt. Ik denk dat de meeste mensen in Almelo zich wel eens ergeren aan de huidige arrogante politiek, de verkwisting en onnodige uitgaven van voorgaande colleges van Burgemeester en Wethouders. Hoogste tijd dat er een frisse wind gaat waaien door Almelo en het stadhuis.

Ik denk zelf dat de Partij Vrij Almelo een verschil kan maken en dit tot meer daadkracht kan leiden dan de gevestigde orde van regerende partijen. Deze partijen hebben al te vaak laten blijken van collectief falen. Als je dan kranten berichten leest over VVD, PvdA en CDA, over hun misstanden, declaratiegedrag, zwendel en graaicultuur dan heb ik daar geen goede woorden voor over. De kiezer is niet dom. Daarom hoop ik ook dat de kiezer massaal op ons gaat stemmen en het verschil gaat maken door met de huidige partijen af te rekenen.

De PVA is er dan ook voor alle inwoners van Almelo. Mens en dier, jong en oud en ongeacht afkomst, huidskleur, religie, arm of rijk. Wij willen als partij duidelijkheid geven, open en transparant zijn naar college en de raad en vooral naar burgers van Almelo. Het moet uit zijn met die idiote grootheidswaanzin van de vorige colleges. Het moet meer investeren in de lokale bevolking, woongelegenheid en werkgelegenheid. Het geld moet niet worden vergeven aan mensen van buiten de stadsgrenzen. Dus eerst de burgers van Almelo, dan regionaal uitbesteden binnen Twente, voordat je andere groepen inhuurt en binnen haalt.

De PVA wil strijden voor een open, democratische en transparante politiek. Geen achterkamertjes politiek! Ze wil zich inzetten voor meer gelijkheid, werkgelegenheid, armoedebestrijding, ouderen, jongeren, en vooral voor een bruisend en levendig Almelo. Ook het toerisme moet weer gaan bloeien, zodat het voor toeristen ook aantrekkelijk is om langere tijd te vertoeven in Almelo en omgeving. De omringende gemeenten profiteren meer van het toerisme dan Almelo.

De landelijke politiek roept dat het eerlijker moet. Nee het moet eerlijk! De inzet moet er op gestoeld zijn dat de armoede de kop word ingedrukt en dat wij er aan gaan werken dat er over enkele jaren geen voedselbanken meer nodig zijn. Dat ouderen en minder valide mensen weer die zorg ontvangen waar ze recht op hebben, zodat ze een menswaardig bestaan hebben.

De kerntaken waar we ons op moeten richten zijn: werk, ontwikkeling, armoedebestrijding, ondernemers, ouderen, dierenwelzijn. Alleen kunnen we het niet, maar samen wel!

Wij willen ons inzetten voor de lokale ondernemers. Vooral de kleine ondernemer heeft het zwaar te verduren tijdens de crisis. Door het gesprek aan te gaan met de ondernemers kunnen we een plan van aanpak gaan maken. De leegstand proberen te minimaliseren en eventueel het opsplitsen van grote ruimtes, zodat het aantrekkelijk wordt voor een ondernemer of startende ondernemer een pand te huren. Het centrum van Almelo moet weer aantrekkelijk worden voor ondernemers, inwoners en bezoekers van de stad. Wij denken aan ondernemers die een bijzonder assortiment voeren. Het is nu een eenheidsworst van grote ketens die de boventoon voeren. Ik neem even de stad Deventer als voorbeeld. Deze stad kent veel variatie van kleine ondernemers en een verscheidenheid aan assortiment. Daardoor word het voor het publiek aantrekkelijker de stad te bezoeken wat dan weer een positieve uitwerking heeft voor de andere ondernemers.

Natuurlijk is het van groot belang dat ook de gemeente Almelo zich positiever opstelt. Het moet afgelopen zijn om ondernemers het werken in Almelo onmogelijk te maken. Als Partij Vrij Almelo willen we ons dan ook inzetten om zaken recht te zetten waar het verkeerd ging in het verleden. Denk aan Dolle Pret en de Poortaffaire. Twee zaken waar de Gemeente Almelo duidelijk de plank mis heeft geslagen.

Zonder u als burgers en ondernemers kunnen wij het niet, wij zijn er voor U!

Bent u de huidige politieke soap in Almelo ook zat?

Wilt u dat er meer geluisterd gaat worden naar de burger?

Wilt u openheid en transparantie?

STEM DAN DE PARTIJ VRIJ ALMELO !!!!!!

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “De PVA is er voor alle inwoners van Almelo”

  1. Sjoerd Visser schreef:

    Vanuit het hart en recht voor z’n raap! Klasse!

Leave a Reply