Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
PVA presenteert verkiezingsposter voor gemeenteraadsverkiezingen

PVA-poster

 

De Partij Vrij Almelo (PVA) presenteert vandaag de verkiezingsposter voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014. Met de duif als symbool voor vrijheid in de kleuren van onze stad Almelo. Lijsttrekker Harry de Olde zegt dat de PVA de verkiezingen ingaat met het motto “Omdat wij van onze stad houden” en roept stemmers op voor verandering te kiezen.

De Olde: “Het leven in een stad is de manier van leven van de toekomst. Wereldwijd leeft een meerderheid van de mensen in een stad. Wij houden van Almelo. Onze stad heeft ongelooflijk veel troeven. De laatste jaren is Almelo na de grote afbraak weer een stukje mooier en gezelliger plek geworden om te wonen en te leven. Tegelijk beseffen we dat onze stad te kampen heeft met enorme uitdagingen naar de toekomst toe. Ons streefdoel is hier in de komende jaren een gepast antwoord op te formuleren. De Partij Vrij Almelo vindt het bevorderen van de leefbaarheid van de stad een cruciale taak van het stadsbestuur. Samen met de Almeloërs werken aan een dynamische stad op mensenmaat: daar streven wij naar! Een stad waar jong en oud zich thuis kunnen voelen en waar iedereen in vrijheid de kansen krijgt om vooruit te komen in het leven”

Welke zijn nu enkele van de belangrijke uitdagingen waar wij met onze stad voor staan? Wij focussen op de toenemende diversiteit, de vergrijzing en het belang van jonge gezinnen voor een gezond en fris stadsleven. Wij staan klaar voor iedereen, zonder onderscheid van geslacht, afkomst of geloofsovertuiging. Op constructieve wijze willen wij mensen verbinden, daar zetten wij ons voor in! Wij hebben geen boodschap aan het volgen van een doelgroepenbeleid. Dit is een aanslag op de individuele vrijheid. We moeten uit gaan van de sterktes en de verantwoordelijkheidszin van elk individu.”

Ook de Almelose bevolking vergrijst. Onze ouderen verdienen het om in een stad te kunnen genieten van een kwaliteitsvolle oude dag. Wie zorgbehoevend is moet de zorg kunnen krijgen die hij of zij nodig heeft. Actieve senioren moeten hun tijd zinvol kunnen besteden. Een goed uitgebouwd seniorenbeleid moet de komende jaren een speerpunt blijven in het stedelijk beleid.

Tegelijk moet onze stad inzetten op het aantrekken van jonge gezinnen. Met een woonpremie moeten we deze helpen om een eigen woning te kopen. Er wordt volop ingezet op stadsvernieuwing. Daarnaast blijft de grote uitdaging de verdere ontwikkeling van het economisch bestel. Nog te weinig jongeren met een (hoger) diploma vinden een job dicht bij huis. Dit gaat samen met het zorgen van een voldoende aanbod voor kinderopvang en een kwaliteitsvol onderwijs.

Investeren in ouderen en jongeren is investeren in de toekomst.

Omdat wij van onze stad houden!”

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply