Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schrifteli​jke vragen PVA aan college B & W
logo pva
                                                                                                                                                                                                                                 Aan: college van burgemeester en wethouders van gemeente Almelo
                                                                                                                                                                                                                                          Geacht college,
                                                                                                                                                                                                                                                 Op 28-01-2014 verscheen er een misleidend en onjuist bericht in de Twentse Courant Tubantia i.v.m. de strafrechtelijke aangifte van de heer Stegehuis inzake het ambtelijke poortaffaire dossier omtrent o.a. valsheid in geschrifte en art. 227A/227B.
De Twentse Courant Tubantia vermelde: het O.M. meld dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd. In het rapport van het O.M. door mij ingezien staat echter het volgende: het O.M. acht het op voorhand niet strafbaar, dus niet zeker en misschien wel strafbaar.
Gezien de integriteit van uw college en om onze onzekerheid als gemeenteraad en controlerend orgaan weg te nemen heb ik de volgende vragen:
                                                                                                                                                                                                                                                  1.  Is het waar dat u op 14 maart 2013 een brief hebt geschreven aan de heer Kamphuis (LKA) waarin staat dat er gezien de poortaffaire (dossier) geen strafbare feiten zijn gepleegd?
                                                                                                                                                                                                                                                 2.  Is het waar dat dit dossier door de gemeentesecretaris is onderzocht (gezien uw eigen onderzoek naar aanleiding destijds door de heer Stegehuis (klacht)?
                                                                                                                                                                                                                                                 3.  Is het waar dat u tijdens uw collegegesprek met de heer Stegehuis destijds omtrent zijn klacht hebt geweigerd aangifte te doen bij de politie i.v.m. de inhoud van het poortaffaire dossier? Bij dit gesprek waren diverse collegeleden, een advocaat en een getuige aanwezig.
                                                                                                                                                                                                                                                 4.  Zo ja, wat is de reden van weigeren van uw college.
                                                                                                                                                                                                                                                 5.  Is het waar dat in dit dossier alle brieven van de belangenbehartiger/bemiddelaar van de heer Stegehuis zitten tegen uw gemeente waaruit blijkt dat de heer Stegehuis door u is tegengewerkt? (Bornsestraat/Haven n.z. vanaf 2004/2005)
                                                                                                                                                                                                                                                 6.  Bent u nu genegen dit dossier te openen ter controle van de gemeenteraad op onjuistheden?
                                                                                                                                                                                                                                                       7.  Is het waar dat er een gespreksverslag is van uw college en één van de heer Stegehuis?
                                                                                                                                                                                                                                                 8.  Is het waar dat alle brieven destijds naar de Overijsselse Ombudsman zijn gegaan? Deze heeft over de inhoud niet alles gepubliceerd. Een raadslid had direct al zijn twijfels over beide rapporten.
                                                                                                                                                                                                                                                 9.  Is het waar dat uw gemeentesecretaris door de politie Twente is verhoord met opmaking proces verbaal/gemeentelijk aanhangsel waaruit blijkt dat alle wethouders sinds 2002 loco-burgemeester waren met teken bevoegdheid voor o.a. machtigingen en mandaten?
Dit na aanleiding aangifte Stegehuis.
                                                                                                                                                                                                                                                10. Waarom is de gemeenteraad i.v.m. deze ontwikkelingen niet ingelicht?
                                                                                                                                                                                                                                                Met vriendelijke groeten,
Namens de Partij Vrij Almelo,
Harry de Olde (fractievoorzitter)
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Schrifteli​jke vragen PVA aan college B & W”

 1. Janus schreef:

  Ik begrijp niet waarom de gemeente Almelo (langdurig conflict) niet met deze geplaagde man om tafel gaat zitten.

 2. frank schreef:

  De geplaagde burger, die al aan alle kanten gepakt wordt op dit moment.

 3. Melina schreef:

  Omdat de gemeente, en het college van B&W hardnekkig iets probeert weg te moffelen in de doofpot en “geplaagde” hiervan de dupe is. En deze heeft genoeg bewijsstukken in handen, maar als je machtige vriendjes hebt dan wordt dat ook op een hoger niveau letterlijk de hand boven het hoofd gehouden.
  Wordt vervolgd.

Leave a Reply