Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen PVA aan het college van burgemeester en wethouders

PVA_banner728x90

 

Geacht College,

                                                                                                                                                                                                                                                   U weet dat er een politieke lente op komst is, naast de gewone lente. Dit betekent dat alle fietsen weer van stal worden gehaald, ook de elektrische. Veel mensen met de e-bike zullen dan onze binnenstad bezoeken. Ook van buiten Almelo. Om het gebruik van deze fietsen te bevorderen hebben we een aantal vragen.

 

Toelichting bij de vragen:

De elektrische fiets is in opkomst. Mede door de vergrijzing wordt verwacht dat komende jaren het aandeel elektrisch fietsen sterk zal blijven stijgen. Het gebruik van elektrische fietsen draagt bij tot het verminderen van fijnstof en CO2 en levert daardoor een substantiële bijdrage aan een beter klimaat en vermindering van de gezondheidsrisico’s. Vanuit de hier genoemde ontwikkelingen vraagt de Partij Vrij Almelo aandacht voor het stimuleren van het gebruik van elektrische fietsen en plaatsen van oplaadpunten voor elektrische fietsen.

In ons straatbeeld zijn inmiddels een paar oplaadpunten voor elektrische auto’s verschenen, terwijl er voor de reeds langer populaire elektrische fiets geen oplaadpunten zijn.
                                                                                                                                                                                                                              Vraag 1
Bent u van mening dat Almelo ook voor fietsers een aantrekkelijke stad moet blijven?
                                                                                                                                                                                                                           Vraag 2
Bent u met ons van mening dat het beschikbaar hebben van oplaadpunten voor elektrische fietsen een positieve invloed kan hebben op de verblijfsduur van (toeristische) fietsers in de stad?
                                                                                                                                                                                                                               Vraag 3
Onderschrijft het college het belang van de aanwezigheid van voldoende oplaadpunten voor elektrische fietsen in Almelo?
                                                                                                                                                                                                                               Vraag 4
Zo ja, hoe gaat het college zich inzetten om te zorgen voor een dekkend spreidingsplan voor oplaadpunten voor elektrische fietsen over Almelo?
                                                                                                                                                                                                                           Vraag 5
Welke (alternatieve) financieringsmogelijkheden zijn er voorhanden naast de reguliere bekostigingsmogelijkheden voor het opzetten van oplaadpunten voor elektrische fietsen?
                                                                                                                                                                                                                           Vraag 6
In hoeverre kunnen derden/ externe partijen mede bereid zijn om zorg te dragen voor beheer en onderhoud van de oplaadpunten elektrische fietsen in Almelo?
                                                                                                                                                                                                                                                 De Partij Vrij Almelo vraagt u te onderzoeken of deze voorzieningen realiseerbaar zijn in Almelo
Uw antwoorden zien wij met grote belangstelling tegemoet.
                                                                                                                                                                                                                             Hoogachtend,
Namens de Partij Vrij Almelo,
Harry de Olde (fractievoorzitter)
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply