Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Sprookjes tegen wil en dank (Openingsdebat gemeenteraadsverkiezing 20 februari 2014)

foto 

 

Donderdagavond 20 febuari was het begindebat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014, georganiseerd door AAFM, Tubantia en de bibliotheek van Almelo.

 

Ik zat vol spanning te wachten tot het zou beginnen. We waren er helemaal klaar voor.

Er waren een aantal onderwerpen op de agenda gezet die Almelo en zijn bewoners bezig houd. Parkeerbeleid, het gemeentehuis, waterrijk en verbetering van de binnenstad zouden ondermeer aan de orde komen.

Er zou in groepen een discussie volgen omdat dit dan voor meer duidelijkheid zou leiden.

 

WAT EEN ONZIN! Jokers inzetten om in te breken. Kinderachtig gedoe!

 contest_entry_by_Kelza_by_The_Joker_Club

 

De “heer” Andela was weer zeer nadrukkelijk aanwezig met beloften en commentaar op anderen die totaal ongefundeerd was en zonder het inleveren van zijn Joker zodat hij elke keer kon inbreken. We hebben gezien waar Tubantia haar voorkeur naar uit gaat! . Als klap op de vuurpijl kwam hij nog met de mededeling dat een ieder maar moest wachten op een positieve verrassing die de komende week tot een geweldige positieve eruptie zou leiden.

Nou binnen 10 minuten was bekend wat er op de rol stond.

Er wordt een onderzoeksconvernant getekend tussen het college, de Almelose Woningstichting en het consortium van vastgoedbeheer voor de binnenstad. Hierin zou komen te staan dat er onderzocht gaat worden wat er moet gebeuren met de binnenstad.

GEWELDIG! Hoor ik iedereen nu denken, en dat ben ik met jullie eens. Dit als je bedenkt dat we nu in een wurggreep zitten aan het oude contract met het consortium.

ECHTER zijn er 2 hele grote maren!!!

Hij heeft de raad niet geinformeerd over het voorgenomen contract.

De raad is namelijk verantwoordelijk en beslissingsgerechtingd in deze zaak.

Tevens beurt hij dit nu niet over de verkiezingen heen zodat de nieuwe raad kan beslissen wat er gebeurt. Dit zodat hij met zijn “vrienden” de komende raad met een contract op kan zadelen waar we nog jaren de lasten van moeten dragen.

Hij vergat, en passant, nog even te vermelden dat we aan het oude contract vast zitten dat veel geld heeft gekost en dat hij nu weer een nieuw contract sluit waarbij hij weer samen gaat werken met het consortium dat ons al een keer te pakken heeft gehad.

Tevens verbaasde het mij dat de coalitiepartijen het parkeerbeleid 180 graden om wil draaien nu de verkiezingen er aan komen. GRATIS parkeren is nu voor hun ook een van de steunpunten…….laten we maar wachten tot na de verkiezingen dan draaien ze dit wel weer om!

De coalitie heeft het bovenstaande boekje niet geschreven, maar ze zouden wel een goede gooi doen naar zo een kado voor de boekenweek!

Ik hoop, als afsluiting, dat de kiezers hem hierop gaan afrekenen……mensen laat Andela en de andere rovers niet terug keren in deze raad, stem PVA lijst 7 en we maken het beter voor de inwoners van Almelo.

 

Emiel Nijmeijer

  

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply