Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De Almelose markt is ten dode opgeschreven

 

1955-01

 Almelose markt rond 1950

 

Het gaat al jaren slecht met de markt in onze stad. De marktkooplui kunnen het hoofd niet boven water houden en zakken steeds verder weg in een financieel moeras. Als je een vaste standplaats in Almelo wil bezetten kost je dat 7000 euro per jaar exclusief de stroomvoorziening. Veel marktmensen zitten beneden het minimum inkomen. Oorzaak in natuurlijk de hoge huurprijzen. Maar ook slecht management van de gemeente Almelo. De laatste jaren waren veel marktmeesters niet in staat met verfrissende ideeën te komen om het tij te keren. Ook in de marktbond geniet men weinig vertrouwen. De neerwaartse spiraal werd ingezet door oud wethouder Sjoers, zelf oud marktkoopman. De marktkooplui die het hoofd boven water willen houden mijden Almelo. Het vreemde is dat mensen, meestal geen marktmensen, een kraam kunnen huren op een lege plek voor 25 euro. Meer dan ongezonde concurrentie dus.  Net als de binnenstad loopt dus ook onze zo eens beroemde markt leeg en is dus een kwaliteitsarme markt geworden.

De gemeente zou eens in overweging moeten nemen om de stroomvoorziening  voor marktkooplui straks in de nieuw gerealiseerde markt na aanpassing van het binnenstadplan ondergronds aan te leggen. Dit scheelt op jaarbasis ongeveer 24000 euro aan aanlegkosten die iedere week worden gemaakt. Ook zal er een ervaren marktmeester moeten worden aangesteld die ter zake deskundig is. Nu wordt de markt opgevuld met kramen die eigenlijk overbodig zijn. Denk daarbij aan vier kaasboeren en ik geloof 6 viskramen. Twee kramen was de afspraak voor hetzelfde product wat de bezoekers een keuze moet geven. De Partij Vrij Almelo wil in de nieuwe raadsperiode duidelijkheid over de invulling van de markt. De beroemde zaterdag en donderdagmarkt moeten terug komen.

De Partij Vrij Almelo maakt zich hier hard voor. Fractieleider Harry de Olde heeft met zijn 39 jarige marktervaring genoeg ideeën.

 

Dick Dooren

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply