Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Op campagne met Harry de Olde

 

IMG_0078

 Hulststraat nr. 22

 

“Het was vroeg die dag. Even snel douchen, brood klaarmaken, tas met folders niet vergeten en om kwart over 8 de auto in op weg met mijn mede folderaars. Allen kandidaten van de Partij Vrij Almelo. Het zou volgens de weerberichten een mooie dag worden en daarom waren we enorm gemotiveerd en gingen er dan ook ontieglijk hard tegenaan. Na een tijdje rijden kwamen we dan op de plaats van bestemming aan.

Deze keer was “Het Nieuwland” aan de beurt. Als geboren Almeloër doet het je wel wat als je dan tijdens het folderen ineens voor je geboortehuis staat: de Hulststraat nr. 22. Vele mooie herinneringen uit mijn jeugd komen ineens bovendrijven. Herinneringen alsof de sneeuwpoppen die ik jaren geleden tijdens de nog strenge winters in deze tijd maakte er ineens weer stonden. Ik zie de mensenmassa’s die zich per straat aansloten lopend op weg naar het Heraclesveld, tuurlijk was ik daar ook bij want mijn oom Henk de Olde voetbalde immers mee.

Een man komt naar buiten en vraagt of ik Harry de Olde ben, leuk want naast het uitdelen van de honderden folders en flyers hebben we ook veel contacten gelegd. Leuke reacties, tips, en soms ook open discussies over allerlei kwesties. Het leuke is dat we op die manier goed kunnen ervaren wat mensen vinden en hoe ze tegen de Almelose politiek aankijken. Maar één ding is zeker, het vertrouwen van de Almelose bevolking in de (gemeente) politiek is heel erg laag. Daar kwamen we achter toen een bewoner van de Klimopstraat met het idee kwam ons een kopje koffie aan te bieden.

 

pva1

 

Even in de middag waren we weer terug bij de auto en rijden wij richting Mariaparochie, ten oosten van de stad. Behorend tot de gemeente Almelo, dus daar konden we de flyers die we nog over hadden uitdelen. Toen we daar aankwamen, keken we toch vreemd op van het gemeentebord.

Dit is toch Almelo? Of hebben ze de grenzen verschoven?

 

mar1

 

mar2

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Op campagne met Harry de Olde”

  1. Sjoerd Visser schreef:

    Is Mariaparocie wegens de Almelose geldnood stiekum verkocht aan de gemeente Tubbergen?

  2. Ronald Lubach schreef:

    Dat is vreemd. was mij nog niet opgevallen. Vergissing?

Leave a Reply