Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
PVA: Ga vooral stemmen

 

stem

 

Harry de Olde heeft gestemd in het stembureau Wijkcentrum de Schelf op de Schelfhorst. De PVA-lijsttrekker heeft goede hoop op meerdere zetels in de gemeenteraad.

Dus mensen……..Ga vooral stemmen!

Partij Vrij Almelo (PVA)

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “PVA: Ga vooral stemmen”

 1. Ronald Lubach schreef:

  Ik heb vannacht niet geslapen.

  De hele nacht liggen denken hoe het toch mogelijk is dat de PVA slechts één zetel heeft behaald. We weten ondertussen allemaal dat peilingen en polls nietszeggend zijn. Daar had ik zelf ook niet mijn hoop op gericht. Natuurlijk is het leuk om te zien dat je partij het goed doet in zulke metingen, maar je weet dat je daar niets van aan moet trekken. Ik heb gisteren wel geleerd dat je ook niet kunt vertouwen op de sympathieën die veel mensen met je delen. Maar…, daar zit ik allemaal nog niet zo mee. Er is iets anders wat mij dwars zit.

  Ik was altijd in de veronderstelling dat actie ook reactie is. Dat de paarden die de haver verdienen ze ook krijgen. Dus als je er maar hard voor werkt dan komt het uiteindelijk wel goed. In het geval van BBA klopt dat ook. En ik feliciteer ze bij deze van harte en gun ze de zetels ook. Ze hebben er namelijk hard voor gewerkt en dat moet wat mij betreft en zoals je kunt opmaken uit voorgaande, beloond worden.

  Maar Harry de Olde, Rob, Melina enz. hebben net zo hard gewerkt. Ze kwamen elkaar ook tegen bij het folderen op de markt en noem maar op. Echter heeft de PVA zich ook de afgelopen vier jaar overal laten zien. Dus niet alleen de afgelopen maanden. En niet zomaar laten zien. Ze waren er als er brandjes geblust moesten worden, ze kwamen als ze uitgenodigd werden, ze hebben zich ingezet voor ouderen, voor dieren, noem maar op. Ik durf zelfs te beweren dat zonder de inzet van de PVA de kans groot was geweest dat het diensten centrum de riet gesloten was. In het eerste jaar was er het gedoe met de thuiszorg. De PVA was er iedere keer daar waar andere partijen verstek lieten gaan. Dus als je net zo druk bent geweest als de BBA en je hebt ook nog eens zo hard gewerkt in de afgelopen 4 jaar, je bent net als de almelose bevolking tegen de bouw van het gemeentehuis en voor het openhouden van het zwembad en je had vier jaar geleden bijna 3 zetels, dan had de PVA deze keer ook zeker 3 zetels moeten hebben. Maar nu komt mijn frustratie. Dat een partij die met enige regelmaat de grote afwezige is in de raadszaal tijdens vergaderingen, een partij die zich in de afgelopen jaren nergens heeft laten zien, die niet op de barricades stond voor haar kiezers, dat die partij zelfs winst behaald en dus nu vier zetels heeft, de SP (en begrijp mij goed ik heb zelfs sympathie voor de SP en veel van hun ideeën overlappen die van de PVA) dat vind ik onbegrijpelijk. Vier zetels heeft de SP in mijn ogen niet verdiend en al helemaal niet wanneer je dit in verhouding ziet tot het werk dat door de PVA is verzet. In mijn ogen had de PVA óók drie of vier zetels verdiend als je het af zet tegen de inzet en de goede dingen die zijn gedaan.

  Waar is de PVA dan op afgerekend?

  Gisteren avond werd er geopperd dat het wellicht lag aan het feit dat de PVA te veel nadruk op de PVV had gelegd. Dat kan. Daar heb ik geen zicht op. Maar ik denk persoonlijk van niet. Als Wilders de opmerking die hij gisteren heeft gemaakt over Marokkanen, een dag eerder of ’s middag had gemaakt, dan kan ik mij daar wat bij voorstellen. Maar die opmerking kwam pas later op de avond.
  Daar heeft het dus niet aan gelegen. En ik denk dat de PVA 4 jaar geleden juist bijna 3 zetels heeft behaald omdat iedereen er van uitging dat de PVA een PVV clone was. Sterker nog, misschien is de PVA juist afgestraft omdat Harry heeft laten zien dat de PVA een heel sociale partij is. Misschien hadden de PVV stemmers juist meer PVV retoriek verwacht. Dat laatste denk ik zelf maar nogmaals dat kan ik niet meten.

  Na een hele nacht nadenken, TV kijken en nieuws luisteren kom ik tot de conclusie dat het er aan heeft gelegen dat er teveel partijen hebben meegedaan en politiek niet leeft onder de bevolking. Je ziet dat er eigenlijk voornamelijk verloren is of dat partijen gelijk zijn gebleven in zetels. De winnaar D66 komt gewoon doordat de meeste mensen landelijk stemmen en PvdA en VVD moeten worden afgestraft. Dat doet men dan heel voorzichtig en men stemt dus D66 Dat je daarmee het zelfde beleid steunt hebben al die stemmers niet in de gaten. Want mensen volgen de politiek niet.

  Dat je als partij het gevoel hebt dat je gesteund wordt door veel kiezers komt omdat je er midden in zit. Je hebt niet in de gaten dat het niet leeft onder het merendeel van de bevolking. En als het niet leeft en mensen het niet volgen roepen mensen dingen als; “ik ga niet stemmen want er veranderd toch nooit wat”. Of; “politici zitten er alleen voor zichzelf”. Hadden de mensen gezien hoe er door de kleinere partijen wel voor ze wordt geknokt en o.a. door de PVA, dan zou het wellicht anders zijn gelopen, maar hoe kun je die +/-53% niet stemmer dat nou aan het verstand brengen. Dat juist hetgeen waar ze bang voor zijn, dat er niets veranderd, waarheid wordt omdat ze niet gaan stemmen.

  Ik denk dat de PVA uiteindelijk blij moet zijn met het vertrouwen dat ze heeft gekregen waardoor er nog een zetel is. Hoe teleurstellend dat ook is. Even laten bezinken, goed over nadenken, wonden likken en samen eens kijken waar het aan gelegen kan hebben en misschien een andere weg in slaan. Ik denk dat Harry de komende vier jaar wat meer achterover moet gaan zitten. Een beetje zoals Hummels. Je bent er, je doet je zegje, je stemt mee en daar laat je het bij. Almelo wil schijnbaar niet meer dan dat dus moet je daar aan voldoen denk ik dan. Jammer maar het is niet anders. Wel beter voor je gezondheid en je portemonnee.

  M.b.t. mijzelf, ik weet niet waar ik over 2 jaar op moet gaan stemmen. Na wat ik gisteren hoorde van Wilders. Ik vind het sociale beleid, het ouderen beleid, het dierenbeleid van de PVV prima. Er is niet één partij waar ik zo achter kan staan als de PVV m.b.t. de euro en Europa als de PVV. Wat mij betreft hebben ze het enige beleid op dat gebied dat de welvaart (en welzijn) weer terug kan brengen op een respectabel peil. En ja ik heb nog steeds rechtse opvattingen qua integratie en “niet van oorsprong Nederlandse medemensen”. Maar zo ongenuanceerd een groep mensen schoppen als Wilders gisterenavond weer deed, is misschien voor veel mensen heel spectaculair maar daar kan ik niet mee leven. Ik vind dat zelfs een beetje eng. Maar waar moet ik dan op stemmen over twee jaar? Een eigen partij? Mij niet gezien. Ik had mijn buik er jaren geleden al vol van. Mensen hebben vooroordelen en verspreiden leugens over je waar je je niet tegen kunt verdedigen. Bah. Politiek is niets voor mij.

  En helemaal nu. Wat ben ik teleurgesteld. Maar met name Harry, Rob en Melina kop omhoog. Wees trots op wat je hebt gedaan. Je hebt meer gedaan dan de kiezers van 4 jaar geleden van je mochten verwachten en wat met die ene zetel mogelijk was. Je hoeft jezelf niets te verwijten.

  De democratie heeft gesproken. De komende vier jaar worden zoals het altijd was. Ik ben benieuwd naar de coalitie. En of de SP er nu wel iedere vergadering bij zal zijn.

Leave a Reply