Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Raadsenquête naar gang van zaken Realwork e.a.
PVA_banner728x90

 

Fractievoorzitter Harry de Olde Partij Vrij Almelo (PVA) wil na de verkiezingen een Raadsenquête naar de gang van zaken rond Realwork en soortgelijke subsidievertrekkingen door de gemeente Almelo. Zo werd er geld van de gemeente in machines geïnvesteerd, maar werd er geen bankgarantie verstrekt die wel was toegezegd. Volgens de PVA moet de onderste steen boven komen over de wijze van verstrekking, de controle en verantwoordelijkheden van betrokkenen. Ook moet er een antwoord op de vraag komen waar het geld uiteindelijk naartoe is gegaan. Hoe er orde van zaken gesteld kan worden, zodat dit niet meer kan gebeuren. In een Raadsenquête kan de gemeenteraad betrokkenen onder ede horen.

De Partij Vrij Almelo (PVA) neemt aan dat andere partijen die hier ook duidelijkheid over willen, het voorstel zullen steunen. Zoals VVD, ALA, D66 en SP die voor controle en openheid zijn.

Almelo gaf bijna een miljoen euro aan Realwork, een bedrijf met diverse’s Bv’tjes waar de curator in zijn rapport deze week melde dat de financiële gegevens niet door een account zijn goedgekeurd. Een paar jaar geleden stelde de Partij Vrij Almelo (PVA) al vragen over het failliet gaan van een soort gelijk bedrijf, kort na de opening. Met flinke bedragen van de gemeente Almelo erin. Werknemers uit Almelo die hier moesten werken zijn toen ook gedupeerd.
                                                                                                                                                                                                                                                                                          Partij Vrij Almelo
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Raadsenquête naar gang van zaken Realwork e.a.”

  1. Inpakker schreef:

    Als jullie als partij nog connecties met een partij in Enschede hebben, neem dan contact op. 6 personen uit Enschede waren in Almelo aan het werk met de bedoeling dat er tzt ook een locatie in die stad zou komen. Heeft de gemeente Enschede vermoedelijk ook flink wat geld gekost.

Leave a Reply