Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen PVA aan college B & W Almelo
PVA_banner300x250
                                                                                                                                                                                                                                           PVA: Kwestie Realwork – onderste steen moet boven (onze vragen aan College)
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Geacht college,
                                                                                                                                                                                                                                                Er is veel commotie ontstaan over de enorme bedragen overheidsgeld die naar de firma Realwork en betrokkenen is verdwenen. Vorig jaar stelde de fractie van de Partij Vrij Almelo (PVA) al vragen over een ander geval, waarbij ook enorme bedragen geld lijken te zijn verdwenen.
                                                                                                                                                                                                                                               Op 13 februari zijn Tanja Spoelman Beheer BV h.o.d.n. Realwork en Realwork BV h.o.d.n. Wij Werken Allemaal Bv  te Zwolle door de rechtbank in Overijssel failliet verklaard. Naast de stad Almelo zijn ook onder andere Arnhem en Tilburg gedupeerd. Afgelopen week ontvingen de voormalige werknemers een brief van het UWV dat het nog wel 6 maanden kan duren om te bepalen of ze überhaupt wel voor een uitkering in aanmerking komen. Reden: het blijkt dat ze onverzekerd gewerkt hebben.
                                                                                                                                                                                                                                              Uw Wethouder Mieke Kuik (PvdA) heeft dit onder haar verantwoordelijkheid, dat Almelo al dat geld kwijt is en de ex-medewerkers in de problemen zitten.
                                                                                                                                                                                                                                         Namens de Partij Vrij Almelo wil ik deze vragen stellen:
                                                                                                                                                                                                                                                     – Is er vermoeden van fraude bij aanvraag van subsidiegelden?
– Zorgt het College van B&W dat er contact is met andere gemeenten om tot een totaalbeeld te komen?
– Zorgt het College van B&W dat het Openbaar Ministerie en/of Curator onderzoek doet naar de gang van zaken?
– Waar zijn de tonnen, totaal miljoen(en) overheidsgeld naartoe verdwenen?
                                                                                                                                                                                                                                                    – Als verantwoordelijk Wethouder neemt PvdA-er Kuik haar verantwoordelijkheid en treed per heden af?
– Wat doet uw College (concreet!) om te zorgen dat de voormalige medewerkers niet de dupe worden?
                                                                                                                                                                                                                                            – Doet u voordat u tonnen overmaakt naar een bedrijf, enige achtergrondscontrole?
– Leert het College van B&W Almelo ooit van haar fouten?
– Indien ja bij bovenstaande, wat voor concrete maatregelen zijn er genomen dat dit nooit meer zal gebeuren?
                                                                                                                                                                                                                                              Met vriendelijke groeten,
                                                                                                                                                                                                                                               Harry de Olde
Fractievoorzitter Partij Vrij Almelo (PVA)
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Schriftelijke vragen PVA aan college B & W Almelo”

  1. Sjoerd Visser schreef:

    Nou…dat aftreden zal ze echt niet doen zo vlak voor de eindstreep, dus ze blijft aanzitten. Zodat ze ten volle dat wachtgeld ontvangt…”zonder” smet op haar naam. Zoals dat zo gaat in de politiek!!!
    Hoogstens komen er diverse uitvluchten, en als je mazzel hebt wellicht iets dat moet lijken op een excuus. Maar gezien de halsstarrige eigenwijsheid (niet te verwarren met eigen wijsheid!) zal het weer zo gaan als ik in het begin van mijn reactie al aangaf. Zo zal deze gemeente weer verder (in?)slapen en zijn zoals gewoonlijk burgers wéér het dupe van een dromerig oneerlijk onfatsoenlijk garantie-arm wanbeleid ! Ondanks alle mensvriendelijke woorden die men in zo’n beleidswijziging propt!!!

  2. Sjoerd Visser schreef:

    Mijn latere reactie (over een ere-penning heb ik laten verwijderen daar de inhoud v/d reactie niet correct bleek !!!

Leave a Reply