Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Welkom in de Almelose St. Josephbuurt

 

COEN4520

Leerlingen van de brede basisschool planten een boompje  (foto Coen Mulder)

 

,,Het heeft met sfeer te maken, nostalgie. Een jaren-’30-huis is liefde op het eerste gezicht.” Aan het woord is Jan Kamst, directeur van woningstichting St. Joseph in Almelo.

Het zal de aanwezigen niet ontgaan zijn; de bouwstijl van de jaren dertig is populair. De termen karakteristiek, degelijk en sfeervol worden vaak in één adem genoemd met deze stijl. Ook deze nieuwbouwhuizen in de Almelose Tukkertstraat kregen de kenmerken uit deze periode. Waarom houden we zo van de jaren dertig?
Welkom dus in de nieuwe St. Josephbuurt. Een woonwijk op historische grond, maar van die grond af opgebouwd wordt het een volledig nieuwe woonwijk. Met behoud van karakter, maar wel een nieuw en geheel eigen karakter. Een ruimtelijke wijk met een prachtige karakteristieke jaren dertig architectuur. En alles in de buurt om er een rustige, maar toch levendige wijk van te maken.

In de nieuwe woonbuurt St. Joseph worden 46 koop- en 36 huurwoningen gerealiseerd met uiteenlopende verschijningsvormen. De charme van de jaren dertig is evident en zorgt voor samenhang tussen deze uiteenlopende woningen. De nieuwe St. Josephbuurt is een buurt met klasse, opgebouwd met eigentijdse, nieuwe woningen, voorzien van alle moderne gemakken.

De officiële openingshandeling op donderdag 6 maart waarbij de Partij Vrij Almelo aanwezig was – het planten van de eerste Prunusboom – in de Tukkertstraat werd verricht door de oudste teruggekeerde huurder, een eigenaar van een koopwoning, enkele schoolkinderen van de Brede Buurt School, de voorzitter van de winkeliersvereniging en de directeur-bestuurder van STJA. Aansluitend kregen de genodigden de gelegenheid enkele nieuwbouwwoningen te bezichtigen.

 

COEN4505

Partij Vrij Almelo bij opening eerste fase St. Josephbuurt.  (foto Coen Mulder)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply