Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Wethouder dierenwelzijn is speerpunt PVA

123406-600x450

Fractievoorzitter Harry de Olde in dierenasiel t’Noordbroek  “knokken voor een nieuw dierenasiel”

http://www.vrijalmelo.nl/2012/09/bowie/

 

Gemeenten voor mens en dier – Gemeente Heemskerk
Gemeente Heemskerk is pionier op het gebied van het dierenwelzijnsbeleid. Odd Wagner, wethouder dierenwelzijn van de gemeente Heemskerk, legt uit wat een goed beleid is.
De inspanningen van de Dierenbescherming om dierenwelzijn een serieuze plek in het gemeentelijke beleid te geven, werpen langzaam maar zeker vruchten af. In Nederland hebben nu een flink aantal gemeenten een wethouder die verantwoordelijk is voor het gemeentelijk dierenwelzijnsbeleid. In deze gemeenten is het onderwerp dierenwelzijn dan ook officieel in de portefeuilleverdeling ondergebracht en is dit voor het publiek duidelijk weergegeven op de gemeentelijke website.
                                                                                                                                                                                                             http://vimeo.com/48442766
                                                                                                                                                                                                                Dierenwelzijn in portefeuille – Gemeente Almelo
De gemeente is verantwoordelijk voor de bescherming van dieren binnen haar grenzen. Het is daarom belangrijk dat zij een gemeentelijk dierenwelzijnsbeleid formuleert. In de gemeentegids worden relevante gegevens (zoals gegevens van dierenambulances, opvangcentra, 144 meldnummer dierenmishandeling) met betrekking tot dierenwelzijn duidelijk en geclusterd vermeld. Verantwoordelijk voor de uitvoering van dit beleid is een wethouder met in zijn portefeuille ook dierenwelzijn.
                                                                                                                                                                               http://www.helpnieuwdierenasielalmelo.nl/
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Wethouder dierenwelzijn is speerpunt PVA”

  1. Sjoerd Visser schreef:

    Een wethouder tégen a-sociale zaken lijkt me zinvoller. Dan pak je meerdere vliegen in 1 klap ! Vanuit dát oogpunt uit kan er degelijk opgebouwd worden…i.p.v de afbraak door bezuinigingen zoals dat al teveel jaren aan de gang is.

Leave a Reply