Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Het is zo simpel…….toch!? (ingezonden)

 

5499534265_31b8fda966_b

Grenzen weer in ere herstellen

 

Wat zou het simpel zijn. Als we wat minder geld aan het buitenland zouden geven en dit geld in ons land zouden besteden dan zouden de verzorgingshuizen open kunnen blijven en er zouden er nog wat bijgebouwd kunnen worden, de managers wat minder loon en wat meer handjes in de verzorging, meer werk, minder uitkering. Veel meer thuiszorgers aannemen, zodat ouderen die kunnen en willen veilig thuis kunnen blijven wonen. Het makkelijker kunnen verhuizen naar een kleinere woning, zonder dat er een bizarre huurverhoging op volgt, zodat de grote huizen,waar nu vaak maar een bejaarde in woont, vrijkomen voor gezinnen.

De grenzen weer in ere herstellen, werk voor veel grensbewakers, en een stuk minder criminaliteit. Strenge controle op het uitbuiten van buitenlandse arbeiders, met heel hoge boetes, veel nieuw werk voor de controleurs, en de werkgever neemt vanzelf weer Nederlanders aan, want buitenlanders lonen niet meer. De accijnzen iets lager dan in de ons omringende landen, gaan al die pomphouders niet over de kop, en komen er misschien wel nieuwe bij, levert veel werk op. Veel meer politie daadwerkelijk op straat, zodat criminelen niet meer bijna ongestraft hun gang kunnen gaan, levert toch ook werk op voor nieuwe agenten. De oude ambacht school in ere herstellen en oudere vakmensen, die met hun versleten lijf het zware werk niet meer kunnen doen, daar les laten geven. Zo blijft de kennis behouden. IDD, na drie misdrijven geen dubbel paspoort meer, dan heb je de kans gehad. Op elke buitenlandse vlucht een douane beambte mee, die elk paspoort, zonder onderscheid des persoon tijdens de vlucht onder zijn/haar hoede neemt, zodat deze niet meer in de toiletten kunnen verdwijnen, zodat er geen mensen zonder papieren ons land binnenkomen, levert ook weer banen op, en betaalt zichzelf. Leegstaande kantoorgebouwen, verbouwen tot betaalbare woningen voor jongeren, werk voor de bouw en een boost voor de woninginrichtingsbranche. Jonge ondernemers hun gang laten gaan, zonder verstikkende regels. Strenge controle op uitkeringsfraude, werk voor de controleurs, er kunnen dan behoorlijke uitkeringen worden gegeven aan de mensen die deze echt nodig hebben.

Etc etc etc , het is zo simpel…….toch!?

Door: Willemientje

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Het is zo simpel…….toch!? (ingezonden)”

  1. jansema schreef:

    Ja Willemientje, het zou zo simpel kunnen zijn. Maar die lui in Den Haag, dat zijn niet van die simpele lui. Die doen het altijd op de moeilijke manier, om er zelf maar beter aan te worden. Wij de bevolking weet wel hoe het moet, maar ja breng ze dat in Den Haag maar eens bij. Die doen liever dat wat Brussel ze opdraagt dan hoef je niet na te denken. Alleen maar uit te voeren. Waar is het Nederland van vroeger?

  2. L.A. Brador schreef:

    Vroeger was niet álles beter, maar wel véél beter.

Leave a Reply