Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Inbreng PVA raadsprogramma tweede concept
logo pva
                                                                                                                                                                                                                                                                  Een raadsprogramma draagt bij aan het inzicht wat partijen willen bereiken en hoe je elkaar kunt vinden. De raad stuurt daarmee aan de voorkant op hoofdlijnen en zoekt draagvlak voor zijn te nemen bersluiten in de raad en de samenleving. Het ontwikkelen van een raadsprogramma geeft toegevoegde waarde voor het besturen van een gemeente met veel fracties in de gemeenteraad.
                                                                                                                                                                                                                                                               Hieronder de bijdrage van de Partij Vrij Almelo voor het tweede concept. De besluitvorming is op 22 april.
                                                                                                                                                                                             Voorzitter:
                                                                                                                                                                                                      De Partij Vrij Almelo is tevreden over de inhoud zoals het nu voor ligt in het tweede concept raadsprogramma. Wij moeten zeggen, dat wij blij verrast waren, of beter dat we tevreden zijn dat er breed naar de programma’s is gekeken en dat de speerpunten die alle partijen hebben ingebracht voor een belangrijk deel zijn opgenomen in het akkoord. Voor de Partij Vrij Almelo betekent dit dat diverse voor ons belangrijke zaken terug te vinden zijn in het nieuwe programma voor de komende vier jaar, zo vinden we de gevelaanpak van bestaande gebouwen en de realisatie van de Waterboulevard in ons al eerder ingebrachte voorstel terug met de bedoeling innovatief en creatief te ondernemen.
                                                                                                                                                                                                     Wordt er bij de toenemende leegstand in de binnenstad meer rekening gehouden met gevestigde en startende ondernemers om deze meer kansen te bieden op basis van individuele medewerking van pandbezitters. En zijn zaken als meer betrokkenheid van inwoners en belangenorganisatie, betere inspraak en dat er nauwkeurig gekeken wordt wat de samenleving zelf oppikt en welke inwoners door de overheid geholpen moeten worden.
                                                                                                                                                                                                            Mantelzorgers en vrijwilligers verdienen erkenning en ondersteuning vandaar ook het onderzoek naar de mogelijkheid voor het vestigen van een nieuw Dierenasiel op de Noordflank. Het is de taak van de overheid om diegenen te beschermen die buiten de boot vallen want de gemeente is verantwoordelijk voor een vangnet die aan minimumeisen voldoet. Het opnemen van dierenwelzijn als onderdeel van een portefeuille zou een mooi begin kunnen zijn.
                                                                                                                                                                                                        Dit is maar een greep uit de punten, want op meer terreinen zien wij herkenning van programmapunten. Hiermee kunnen we zeker met opgeheven hoofd naar de kiezers, want dit akkoord was voor ons ook voldoende geweest om in een coalitie mee te gaan doen. Dat wil niet zeggen dat er nu vier saaie jaren aanbreken, want er is veel te doen en het gaat om een hoofdlijnen akkoord waar nog voldoende ruimte voor bijsturing en dus ook voor debat zit. We zullen het toekomstig college, mocht het raadsbesluit op 22 april worden aangenomen positief, maar kritisch en contructief gaan volgen en zullen zeker de kansen die er komen om zaken aan te scherpen om onze punten te maken steeds met twee handen aangrijpen. In ieder geval zal onze controlerende rol nodig zijn om het college bij de les te houden en ook om gezamenlijk te bouwen aan een groen, leefbaar, veilig en sociaal Almelo.
                                                                                                                                                                                                     Dank U
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Inbreng PVA raadsprogramma tweede concept”

 1. chris schreef:

  goedzo

 2. chris schreef:

  Goddomme weer onderzoeken of dat dierenasiel en wel/niet kan komen. Kword niet goed van dei onderzoeken in Almelo.. Hup gewoon gaan bouwen, klaar, punt. Heeft nu al te lang geduurd…

 3. chris schreef:

  Ben ik nu de enige van de niet-aanhang die dit leest?
  Stemadvies: VVD dus

Leave a Reply