Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Almelo heeft nu “wethouder dierenwelzijn”

 

bernese-mountain-dog-111878_640

Irene ten Seldam (CDA) wordt de eerste echte Almelose wethouder met dierenwelzijn in haar portefeuille.

 

De nieuw gekozen wethouder Irene ten Seldam (CDA) is binnenkort in Almelo politiek belast met het thema dierenwelzijn.

De Partij Vrij Almelo, die heeft gepleit voor een dergelijke toewijzing, spreekt enthousiast van een “wethouder dierenwelzijn”. Veel andere gemeenten kennen al een dergelijke titel. Ten Seldam is “aanspreekpunt” voor alles wat met dieren te maken heeft, zo heet het. Voorheen was het thema in handen van een wijkwethouder, nu is het dus helder wie er over gaat.

In haar verkiezingsprogramma pleitte de PVA daar opnieuw voor: “In onze stad wonen veel huisdieren én dieren in de vrije natuur. Dierenwelzijn zou voor het gemeentebestuur van Almelo een belangrijke en serieuze taak moeten zijn. Die taak is de afgelopen jaren sterk verwaarloosd. De PVA pleit al jaren voor een goed doortimmerd dierenwelzijnsbeleid.

Na jaren aandringen is het er nu dus eindelijk van gekomen.

Namens de PVA,
Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply