Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Burenruzies in Almelo (4)

 

1250628189_depression_1004208

 

Geachte mevrouw,

Dank voor uw berichtje. Sinds ik zitting heb in de gemeenteraad van Almelo, ben ik met burenruzies bezig. Ik moet vaak zelf gaan bemiddelen, soms lukt het maar meestal niet, met een enkele keer doodslag als gevolg. In ieder geval vinden ze (de politie) het niet leuk dat ik mijn neus als volksvertegenwoordiger in deze problematiek steek. Zelfs op de vraag om een nachtje/dag mee te draaien werd diverse keren (nota bene als suggestie van een politiedame) niet gereageerd waarschijnlijk wegens de te hoge criminaliteitscijfers en ontevredenheid in Almelo.
Een cursus “hoe gaan we met de burger om” zou ik dan ook ten zeerste aanbevelen voor college en ambtenaren.
Het (ernstige) probleem dat u noemt in Almelo is mij niet bekend, wel op diverse andere locaties in Almelo.
Ik zou het college kunnen vragen om uw onderzoek te financieren, want onze duizenden euro’s kostende Nieuwjaarsborrel kon er ook wel af.
Ik zou het zeer waarderen als u mij op de hoogte houdt van uw onderzoek.
                                                                                                                                                                                                                              Met vriendelijke groeten,
                                                                                                                                                                                                                                   Harry de Olde (gemeenteraadslid Almelo)
                                                                                                                                                                                                                                       Geachte heer de Olde
                                                                                                                                                                                                                                Mijn onderzoek naar ernstige burenconflicten is afgerond en nu gepubliceerd in een boekenreeks van Politie en Wetenschap.
Ik ben het helemaal met u eens wanneer u stelt dat ernstige burenproblematiek niet afgedaan kan worden met een “u lost het zelf maar op”. Helaas gebeurt dit inderdaad te veel. Uit mijn onderzoek blijkt ook dat de wijkagenten (en inderdaad eventuele veiligheidsambtenaren) uiteindelijk nog steeds contact houden met de partijen, maar dat er weinig meer te doen valt, omdat een conflict dermate geëscaleerd is dat hij/zij enkel en alleen kan proberen de boel te sussen.
Ik ben enorm geïnteresseerd in burenconflicten en ben dan ook van plan om vervolgonderzoek te gaan doen. Helaas heb ik nog niets concreets gepland op dit moment, omdat de financiering van wetenschappelijk onderzoek momenteel nogal moeilijk te realiseren is. Mocht u nog tips hebben over mogelijke fondsen/partijen/instanties die geïnteresseerd zouden zijn in de financiering van een onderzoek naar het onderwerp van de ernstige burenconflicten, dan hoor ik dat graag.
Wel toevallig dat u mij benadert vanuit Almelo, ik heb meerdere mensen uit Almelo gesproken over burenproblematiek.
                                                                                                                                                                                                                                Ik moet zeggen dat ik erg blij ben dat u als raadslid zo geëngageerd bent met dit onderwerp; het is in mijn ogen erg belangrijk dat er ook aan de ‘beleidskant’ meer awareness komt over de heftigheid van deze problematiek.
Ik dank u nogmaals voor uw mail,
                                                                                                                                                                                                                                 Als u vragen/suggesties/opmerkingen/tips heeft kunt u mij mailen of bellen.
Ik sta altijd open voor een gesprek over dit interessante en heftige onderwerp!
                                                                                                                                                                                                                                     Met vriendelijke groeten,

                                                                                                                                                         http://www.politieenwetenschap.nl/index_1280.html

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Burenruzies in Almelo (4)”

 1. Chris de Vries schreef:

  Goed werk Harry..
  chapeau

 2. Chris de Vries schreef:

  In dit geval: Goed bezig met een deatail..
  En hoe zit het nu met het overleg met de overige raadsfracties?
  Ga je hiermee “de boer” op..
  Samen doe je meer en heb je meer kans op suc6

  Suc6

 3. Harry schreef:

  Dat is één van onze 5 punten die opgenomen is in het raadsprogramma Chris. Het nieuwe college gaat zich hier (hopelijk) druk om maken!!

Leave a Reply