Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Gemeenteraad Almelo op werkbezoek in stad, wijk en buurt

 

001

Ontvangst in kantine St. Joseph

 

Almelo is in beweging op verschillende gebieden Veel partijen werken hieraan mee. Ook Beter Wonen en St. Joseph willen graag een goede bijdrage leveren aan de ontwikkelingen in stad, wijk en buurt.

De beide woningbouwcorporaties Beter Wonen en St. Joseph nodigden vandaag raadsleden, raadsvolgers, portefeuillehouders en betrokken ambtenaren uit voor een stadsbezoek.

Het programma zag er (globaal) als volgt uit:

10.00 uur

Ontvangst kantoor van woningcorporatie St. Joseph, waar men ons welkom heette en vervolgens een presentatie werd gegeven over de ontwikkelingen binnen de corporatiesector

11.30 uur vertrek per fiets

Via het drukbezochte Ekserplein en het groene buitengebied met de bossen van de Gravenallee en het kanaal Almelo-Nordhorn (een mix van levendigheid en rust) fietsen wij het gezellige stadshart van Almelo binnen alwaar we korte bezoeken brachten aan de nieuwbouw Bavinkstraat, een woongebouw met 19 appartementen voor senioren. Op de begane grond is winkelruimte, waar de kledingzaak Henk ter Horst zijn winkel heeft uitgebreid. Verder bezochten we het gebied Nieuw Zuid en daarna het Ondernemershuis Almelo.

Het Ondernemershuis is een vereniging voor zelfstandige professionals en nieuwe ondernemers. In een pand aan de Grotestraat-Zuid biedt zij werkplekken en vergaderruimte, maar ook een ondernemerscafé, workshops en lezingen. We kregen daar informatie omtrent de verdere ontwikkelingen in de binnnenstad.

De afgelopen jaren werd er geïnvesteerd in vernieuwing van de binnenstad door onder andere de nieuwbouw van Oxford en Manchester. Dit betreft het gebied rondom de hoek Grotestraat en Holtjesstraat. Samen met ondernemers, bewoners, gemeente en andere betrokkenen wordt er gekeken naar verdere verbeteringen.

Ook de Partij Vrij Almelo vindt het belangrijk om te weten wat er achter ons ligt. Welk verhaal en welke betekenis heeft een gebied. Wat is de historie? Wat is heden zonder verleden? Vanuit die gedachte kunnen we ons een mening vormen over de identiteit van het gebied.

13.30 uur afsluiting van een interessante dag.

003

004

005

006

012

010

011

013

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply