Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
PVA voor sloop oude stadhuis en nieuwbouw TMZ

 

Bioc3OQIEAAHUzg

Harry de Olde (PVA)

 

De gemeenteraad heeft aangegeven zich voor 1 juli 2014 uit te willen spreken over hergebruik of sloop van de oude stadhuislocatie.

Verschillende partijen werken aan de plannen voor de herontwikkeling van de oude stadhuislocatie. Vanavond wordt in de gemeenteraad een politiek beraad gehouden om deze plannen toe te lichten en te bespreken. Daarbij wordt ingegaan op de wenselijkheden en de onwenselijkheden van de planvorming. Hierdoor kan de gemeenteraad zich voorbereiden op een juist te nemen besluit over sloop of hergebruik van het oude stadhuis.

TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) heeft er 1,2 miljoen euro voor over om het huidige stadhuis, als het vrijgekomen is, te slopen en er een nieuw woon-zorgcomplex te bouwen. Het bod van de twee andere geïnteresseerden, Stad en Ommeland en Coöperatie hergebruik Gebouwen, ligt met 525.000 respectievelijk 500.000 euro beduidend lager.

Op donderdag 13 maart was er al een TV ploeg van de Telegraaf in Almelo om raadsleden te interviewen over hun standpunten inzake het oude stadhuis. De politieke partij die een uitgesproken mening heeft over de bestemming van het oude stadhuis in Almelo is de PVA. Duidelijk is dat de Partij Vrij Almelo nooit nieuwbouw wilde hebben, maar partijen als VVD, CDA en PvdA hebben dit doorgedrukt.

De Partij Vrij Almelo is nu voor sloop van het oude stadhuis. De PVA heeft een bijdrage gezien van TMZ om het oude stadhuis te slopen en op die plaats een wooncomplex te bouwen voor mensen met een lichamelijke beperking. Zodat mensen met een rolstoel gebruik kunnen maken van alle faciliteiten die Almelo te bieden heeft. Eenvoudig naar het centrum van de stad kunnen gaan. Bijvoorbeeld de bibliotheek, markt en mooie terrasjes binnen handbereik. Zo komen de rolstoel gebruikers uit hun isolement.

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply