Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Teamchef politie Almelo onterecht weggestuurd

 

lintje

Lintje voor Nicole Olbertz

 

Teamchef Nicole Olbertz van de politie in Almelo is weggestuurd om haar eigenzinnige werkwijze van het politieteam. De afdeling heeft in zijn voortvarende aanpak te vaak de hiërarchie en het overleg aan zijn laars gelapt volgens haar tegenstanders.

Het team van Olbertz veroorzaakte vorig jaar landelijke ophef door een bericht met foto op Facebook te plaatsen over een Poolse winkeldief die een treinkaartje naar zijn thuisland had gekregen van de agenten. Hoe zou de top van politie tot dit besluit zijn gekomen? Volgens mij heeft burgemeester Hermans hierin ook wel een rol gespeeld. De kleurloze burgemeester van Almelo neemt wel vaker vreemde beslissingen als ze zich gepasseerd voelt. Natuurlijk is dit gebeurd in een gezamenlijk overleg met de officier van justitie, die ook wel vaker negatief in het nieuws is. En de top van de politie aarzelt niet om achter beide dames aan te lopen.

                                                                                                                                                                                                                               Kijk naar de Poortaffaire waarin de officier van justitie ook een rol speelt, samen met onze burgemeester. Je zou bijna zeggen dat er corrupte zaken gebeuren in Almelo. Een politievrouw wordt hier aan de kant geschoven omdat ze zaken aanpakt waarin ze door de gehele Almelose bevolking wordt geprezen. De creatieve politiechef zou beloond moeten worden voor haar voortvarende aanpak. Hadden we maar een burgemeester en officier van justitie die zelf hun verantwoording nemen en b.v. opening van zaken zouden geven in de poortaffaire. Wat is hun motivatie om deze verantwoordelijkheid niet te nemen? De criminaliteit cijfers  in Almelo worden steeds hoger en als er een Almelose politiechef hierin initiatief toont wordt ze weggestuurd. We kunnen beter van Almelo een Poolse enclave maken en alle deuren van slot doen. Ze hebben niets te vrezen.
                                                                                                                                                                                                                            Zelfs Harry de Olde, PVA fractieleider, die herhaaldelijk vroeg om een nachtdienst met de politie mee te mogen draaien om het leed met eigen ogen te kunnen aanschouwen werd weggehoond. Hij heeft diverse keren een verzoek ingediend maar kreeg nooit antwoord. Ik vergeet bijna de raadsleden die een brief inzake de Poortaffaire hebben ondertekend en Henk Stegehuis toch in de kou lieten staan. Democratie is niet voor bange mensen. Raadsleden, moeten ertegen kunnen dat zij kritisch worden gevolgd en hun nek durven uitsteken door zich op te werpen als vertegenwoordigers van hun medeburgers. Wanneer zou Almelo zijn Oost-Europese streken afleren?
                                                                                                                                                                                                                                     O ja, laat Olbertz in aanmerking komen voor een lintje, dat heeft ze wel verdiend na zolang te hebben gewerkt met onbekwame mensen buiten de politie.

 

Dick Dooren

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Teamchef politie Almelo onterecht weggestuurd”

 1. Chris de Vries schreef:

  Poep Dick..
  Kben het met je eens.
  Hoe=tmoogelijkl lol

 2. Dick Dooren schreef:

  We gaan aardig op een zelfde lijn komen Chris. Misschien moet jij ook eens een column schrijven.

 3. Sandy Swevels schreef:

  Nicole is een doos die denkt wat te zijn. Lekker voor die rotte fluit. Dom mokkel.

Leave a Reply