Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Turken demonstreren morgen in Almelo tegen genocidemonument

 

1915

 

In Almelo maken Turken zich boos over een monument voor de Armeense genocide. Het bewijst dat de loyaliteitskwestie nog altijd actueel is. Nederland heeft geen behoefte aan geïmporteerde haat.‘ Het zou niet meer dan logisch zijn als in Nederland het ontkennen van de Armeense genocide, net als het ontkennen van de Holocaust, strafbaar wordt gesteld. Het in het openbaar ontkennen van de Holocaust beschouwen wij als “haatzaaien”, omdat het hier om meer dan een vrije meningsuitwisseling over een historische gebeurtenis gaat. Het is ook een politieke kwestie, waarbij opzettelijk haat wordt gekweekt tegen een in het verleden vervolgde bevolkingsgroep.
De Armeense genocide was een misdaad tegen de menselijkheid van dezelfde orde van grootte als de Holocaust. Bovendien vervolgt de huidige Republiek Turkije burgers die in het openbaar over de Armeense genocide spreken. Deze mensen worden bedreigd en soms zelfs vermoord.

Nederland maakt deel uit van een internationale rechtsorde die deze genocide al eerder expliciet heeft veroordeeld. Het is daarbij interessant te weten dat de uitdrukking “misdaad tegen de menselijkheid” voor het eerst werd gebezigd door Engeland, Frankrijk en Rusland naar aanleiding van de Armeense genocide. Zij hebben een speciale onderzoekscommissie ingesteld en in 1915 heeft de Ottomaanse regering de genocide erkend. Enkele verantwoordelijken zijn door internationale rechtbanken berecht.

Maar ondertussen gaat in Almelo de demonstratie tegen het grootste Armeense genocidemonument van Europa gewoon door. De Turkse gemeenschap in onze stad is daar niet blij mee. Het Turkse gemeenteraadslid in Almelo, Ugur Çete  vindt het monument vreselijk. Bekend is dat zijn gemeenschap juridische stappen willen nemen tegen het monument en dat het woord “genocide” van het monument moet worden geschrapt.
Het Armeense raadslid voor de SP in Almelo, Robin Haik Gelici verteld dat het monument op eigen grondgebied staat. Dit is een democratisch land. Honderd jaar geleden zijn we weggevlucht omdat we niet mochten zeggen wat we dachten, we laten ons niet nog een keer de mond snoeren’.

www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2014/4/Turkse-gemeenschap-verzet-zich-tegen-genocidemonument-Almelo-1508234W/

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Turken demonstreren morgen in Almelo tegen genocidemonument”

  1. Einstein schreef:

    Het gaat gewoon om de poen! Zodra de Turken deze genocide erkennen kunnen zij eenzelfde claim van de nabestaanden verwachten als de joden claimden na de holocaust van de Duitsers

  2. dick dooren schreef:

    Meer of minder Turken?

Leave a Reply